Köztudott, hogy a kutyák a világ legintelligensebb állatai közé tartoznak, és ha eleget foglalkozunk velük, akkor rengeteg dologra meg lehet őket tanítani, amihez nem kell hüvelykujj. Még az autót is elvezetik, ha úgy alakul, de ehhez már tényleg nagyon képzett és okos négylábúakra van szükség, mert könnyedén bajt is okozhatnak kedvenceink ha egyedül maradnak az autóban. 
Főleg a kisebb testű kutyákat nem szabad a volán mögé engedni, és nem csak azért, mert nem éri el a lábuk a pedálokat. A washingtoni Jason Martinez egy életre megtanulta, hogy ne hagyja őrizetlenül csivaváját az autóban, mert amíg ő beugrott a boltba vásárolni, a kutyus elvitte egy körre a kocsit, és egy piros lámpánál álló autónak ütközött. 
A lámpánál álló autós, Tabitha Ormaechea későn vette észre a kamikaze ebet, és mikor megtörtént az ütközés, megdöbbenve látta, hogy a kormányon egy kiskutya tornázik. “Nem tudtam eldönteni, hogy megőrültem, vagy tényleg egy kutya vezette az autót” – nyilatkozta Ormaechea.
De még ennél is jobba meglepődött Jason Martinez, akinek sajnos későn szóltak, hogy elszabadult az autója. Martinez egyébként arra gyanakszik, hogy Toby nevű házi kedvence kipöccintette sebességből az autót, az pedig szépen elkezdett gurulni. Mi a tanulság? Be kell húzni a kéziféket, ha leparkolunk!
A profi “kutyasofőrök” azonban így csinálják, hihetetlennek tűnik, de igaz. 
Porter, Monty és Ginny egykor az út szélén kóborló ebek voltak, míg meg nem tanultak vezetni. A tréning mindössze öt hétig tartott 2012-ben, ennyi idő elegendő volt ahhoz, hogy elsajátítsák a fő dolgokat és zárt pályán, segítséggel el tudjanak boldogulni a volán mögött. 
A betanítást Új-Zélandon végezte egy állatbarát egyesület, akik egyébként nem cirkuszi mutatványt akartak összehozni ezzel az akcióval, hanem felhívni arra a figyelmet, hogy igenis érdemes állatmenhelyről örökbe fogadni.
(A cikket indító kép csak illusztráció)
Ti magatokkal szoktátok vinni a kedvenceteket, ha autóba ültök?
Igen, mindenhová velünk jön.
1% ()
Igen, de soha nem hagyom egyedül az autóban.
1% ()
Gyakran velünk tart, de csak a hátsó ülésen.
1% ()
Egyterű autónk van, így a kalaptartót kikapjuk és már pattan és befelé. :)
1% ()
Nem, az állatoknak az udvaron a helyük.
1% ()
Nincs kisállatom, a tehenet meg nehéz lenne berakni az autóba.
1% ()
Semmilyen állatom nincs.
1% ()