Az elefánttemető rejtélye a mai napig kutatók és hétköznapi eberek ezreit érdekli, de eddig még senki nem talált bizonyítékot arra, hogy valóban létezne a misztikus hely, ahová a hatalmas emlősök meghalni járnak. Még az afrikai bennszülöttek sem tudnak segítséget nyújtani a kalandoroknak, akik a legenda nyomában járnak.
Oroszországban ugyan elefántok nincsenek, de olyan tömegsírba belefuthatunk, ahová acélszörnyetegeket helyeztek végső nyugalomra. Az egyik ilyen hely Vlagyimir városának közelében található, Moszkvától 182 km-re keletre, a Kljazma folyó bal partján, ahol katonai helikopterek tucatjai hevernek, főbb alkatrészeiktől megfosztva.
Ahová a helikopterek járnak meghalni 3
Ahová a helikopterek járnak meghalni 4
Ahová a helikopterek járnak meghalni 5
Van azonban egy ismertebb terület is, ahol nem csak légi járművek, hanem komplett katonai hadosztály várja, hogy az idő végleg elvégezze a dolgát. A helyszín Csernobil, ahol a hadsereg által kivezényelt közlekedési eszközök olyan nagymértékben szennyeződtek, hogy a megtisztításuk többe került volna, mint a járművek. Ráadásul egy ilyen tisztítás, felesleges sugárterhelésnek tette volna ki a takarító személyzetet. A sugárzás még a mai napig, 28 év elteltével is rendkívül veszélyes mértékű.
Ahová a helikopterek járnak meghalni 6
Ahová a helikopterek járnak meghalni 7

Ahová a helikopterek járnak meghalni 8