Az elefánttemető rejtélye a mai napig kutatók és hétköznapi eberek ezreit érdekli, de eddig még senki nem talált bizonyítékot arra, hogy valóban létezne a misztikus hely, ahová a hatalmas emlősök meghalni járnak. Még az afrikai bennszülöttek sem tudnak segítséget nyújtani a kalandoroknak, akik a legenda nyomában járnak.
Oroszországban ugyan elefántok nincsenek, de olyan tömegsírba belefuthatunk, ahová acélszörnyetegeket helyeztek végső nyugalomra. Az egyik ilyen hely Vlagyimir városának közelében található, Moszkvától 182 km-re keletre, a Kljazma folyó bal partján, ahol katonai helikopterek tucatjai hevernek, főbb alkatrészeiktől megfosztva.
Van azonban egy ismertebb terület is, ahol nem csak légi járművek, hanem komplett katonai hadosztály várja, hogy az idő végleg elvégezze a dolgát. A helyszín Csernobil, ahol a hadsereg által kivezényelt közlekedési eszközök olyan nagymértékben szennyeződtek, hogy a megtisztításuk többe került volna, mint a járművek. Ráadásul egy ilyen tisztítás, felesleges sugárterhelésnek tette volna ki a takarító személyzetet. A sugárzás még a mai napig, 28 év elteltével is rendkívül veszélyes mértékű.