A bohókás autós filmekben visszatérő jelenet, amikor egy kocsi olyan gyorsan száguld el a rendőrségi traffipax előtt, hogy azzal tönkreteszi a berendezést. Úgy tűnik, ezt az alkoholszondával is meg lehet csinálni – bár ez nem veszélytelen játék. 

Levi Cartert saját utasa jelentette fel, miután a megengedett 40 helyett 90 km/órával száguldott lakott területen, és annak rendje és módja szerint össze is törte a kocsit. “Nem beszél tisztán, szerintem ittas lehet” – mondta a rendőrségnek a meg nem nevezett utas. 
Egy járőr kiszállt a gyanúsított otthonához, ahol megtalálták az összetört autót, a ház pincéjében pedig a 28 éves fiatalembert. 
Levi Carter, amikor már tudott állni

Levi Carter, amikor már tudott állni

Levi Carter, amikor már tudott állni


Levi Carter a jelentés szerint olyan emberekkel beszélgetett, akik nem voltak ott, és képtelen volt kapaszkodás nélkül megállni a lábán. A szokásos gyakorlatokat (mutatóujj követése szemmel, vonalon történő végig sétálás) értelemszerűen képtelen volt végigcsinálni, arra a kérdésre viszont, hogy mit fogyasztott, rutinosan mondta a választ: két sört. 
Ezután a rendőrök meg akarták szondáztatni. Carternek először félig melléfújt, ekkor 4,67 ezreléket mutatott a készülék, majd amikor sikerült rendesen elkapnia, csak annyit írt ki a szonda: HI, azaz magas. 
Iowa államban (mint a világ oly sok részén) 0,8 ezrelék a megengedett legmagasabb alkoholszint, amivel még autóba ülhet az ember. Az általánosan elfogadott orvosi vélemény négy és öt ezrelék között definiálja a halálos adagot: az emberek ötven százaléka ilyen véralkoholszint mellett kómába esik, és létfontosságú szervei felmondják a szolgálatot. Persze, mint Levi Carter példája is mutatja, vannak kivételek – az alábbi videó tanúsága szerint nem is kevesen.