Bepárásodott ablakok, előre-hátra ringatózó autó egy iskolai parkolóban – ez csak egy dolgot jelenthet! A szemtanúknak azonban hamar arcára fagyott a vigyor, amikor kiderült, hogy a kocsiban nem osztálytársaik, hanem egy felnőtt nő és egy gyerek: ráadásul tanár és tanítványa szeretkezett! 


A 29 éves Megan Garland nem egészen egy éve tanított a katolikus iskolában, amikor a vád szerint különböző módszerekkel elkezdte magához édesgetni a meg nem nevezett, tizennégy éves fiút: felajánlotta neki, hogy hazaviszi, édességgel kínálta, valamint bennfentes titkokba avatta be. 
Mint később kiderült, nem ez a fiú volt az orvosi jelentések szerint súlyos depresszióval küzdő tanárnő egyetlen áldozata: egy 15 éves fiút állítólag szándékosan kirúgatott a kosárlabda csapatból, hogy aztán a maga módján megvigasztalhassa – ebben az esetben arra bírta rá a diákot, hogy intim helyeken érintse meg őt. 
A bírósági tárgyaláson megbánást mutatott a tanárnő: “Szavakkal ki sem fejezhetem, mennyire sajnálom, amit tettem. Nem tehetek mást, mint hogy bocsánatot kérek, és megígérem, hogy folytatom a kezelést, és megoldom személyes problémáimat.” 
Sem ez, sem Garland büntetlen előélete nem hatotta meg azonban a bírót, aki négy év börtönre, majd azt követően további hat év felügyeletre ítélte a tanárnőt.
Nyitóképünk illusztráció