Valósággal megbénította az Egyesült Államok északkeleti területeit a téli időjárás és a hóviharok, amik eddig 13 halálos áldozatot követeltek. 
A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében az elmúlt napokban Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államokban tragikus közlekedési balesetek történtek. Repülőjáratok ezreit törölték a New York-i és a bostoni repülőtereken, de jelentős káosz alakult ki Philadelphia, Boston, Chicago és Washington termináljain is. Az időjárás-jelentések szerint a következő napokban még tovább eshet a hőmérséklet.
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 1
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 2

A nap képe: van, aki a jég hátán is megél

A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 6
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 7
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 8
Fotó megosztása:
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 9
A meteorológiai szolgálat helyi idő szerint szombat este azt közölte, hogy egyes államokban mínusz 30 Celsius-fokot is meghaladó hideg várható, a hőérzet pedig a hideg szél miatt meghaladhatja a fagypont alatti 40 Celsius-fokot is. Az ország sok részén már évtizedek óta nem volt ilyen hideg.
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 10
Kanadában sokkal jobban hozzá vannak szokva az ilyen időjáráshoz, de a déli területeken nem feltétlenül, amik szintén kaptak ízelítőt a farkasordító hidegből és a havazásból. Az emberek kénytelenek alkalmazkodni, a kreativitásnak pedig nem szab gátad az időjárás. Ez a VW Jettára (?) felépített – inkább praktikus, mint szép -, hótoló Ontarióban teljesít családi szolgálatot. 
A nap képe: van, aki a jég hátán is megél 11