Múlt pénteken éjjel a Texas állambeli Austinban egy Chevrolet Avalanche kisteherautó nagy sebességgel belerohant egy szabályosan haladó Toyota Priusba, majd azt a szemközti forgalmi sávba áttolva frontálisan ütközött egy Toyota Camry szedánnal. A Prius utasai közül ketten életüket vesztették, a hátul utazó fiatalember combcsonttörést szenvedett. A Camryban utazó mindhárom nő megsérült, egyikük a nyakát, másikuk a gerincét törte el. 

A súlyos balesetben egy háromgyermekes anya és annak legfiatalabb, tizennyolc éves fia veszítette életét. A fiú este moziba ment egy barátjával, ám hatvanéves édesanyja nem szerette volna, ha éjszaka vezetnek az autópályán, így inkább elvitte őket, majd az előadás végén elment értük. Hazafelé érte őket a végzetes baleset. 
Az ütközést okozó kisteherautó vezetője, a 21 éves Nicolas Michael Justin Wyzykowski a szemtanúk állítása szerint egyetlen törülközőben ugrott ki a baleset után a kocsiból, majd elszaladt a helyszínről, anélkül, hogy akár rápillantott volna áldozataira. 
Később a rendőrök egy közeli lakóparkban akadtak rá; a kihallgatáskor közömbösen és pimaszul viselkedett, a józansági tesztet nem volt hajlandó végigcsinálni. A kötelező vérvétel a Texasban megengedett alkoholmennyiség háromszorosát mutatta ki szervezetében. 
Wyzykowski internetes Twitter-fiókjába küldött üzenetei arról tanúskodnak, hogy a fiatalember aznap már délután öt óra előtt elkezdett inni – a fiókot később törölték, ám az áldozatok barátai addigra másolatokat készítettek az ott olvasható, a férfit kompromittáló üzenetekről. 
A huszonegy éves gázolónak már korábban is meggyűlt a baja a rendőrséggel ittas vezetés miatt. Most 19 pontban emeltek ellene vádat; a bíróság 185 000 dollárban (40 millió Ft) állapította meg az óvadék összegét.