Egy hetvenkét éves Los Angeles-i autós karácsony másnapján elveszítette uralmát járműve felett. A Mercedes először a leállósáv melletti hangszigetelő falnak csapódott, majd onnan visszapattanva keresztben átszáguldott a többsávos úton, nekiütközött a szalagkorlátnak és kigyulladt. 
Ebben a pillanatban ért oda a szemben közlekedő Don Thompson rendőrtiszt, aki éppen munkába igyekezett. A tűzszerész habozás nélkül átugrotta a korlátokat, odarohant az egyre hevesebben lángoló autóhoz, feltépte az ajtaját, és kiemelte a kocsiból az eszméletét vesztett férfit. 
“Nem volt idő gondolkodni. Csak egy gondolat munkált bennem: nem halhat meg a szemem előtt, tennem kell valamit. Szerencsére a füstben is gyorsan megtaláltam a biztonsági öv gombját, kioldottam, és kihúztam az idős urat.” – mondta később Thompson, aki első fokú égési sérüléseket szenvedett a mentés során. Két másik autós is odafutott segíteni, hárman vitték biztonságba az autóvezetőt. 
“Úgy számoltam, lehet még tíz, talán tizenöt másodperce. Utána annyira felerősödnek a lángok, hogy nem tudtuk volna megközelíteni az autót, elevenen elégett volna a szerencsétlen.” 
Nem Thompson volt az egyetlen egyenruhás a környéken: egy szabadnapos tűzoltóparancsnok is látta a balesetet, és szolgálati rádióján azonnal értesítette kollégáit, akik így rekord gyorsasággal érkeztek meg a helyszínre. 
A hetvenkét éves autóvezetőt még kórházban ápolják. 
A legújabb hírek szerint egyébként nem feltétlenül idős kora okozta a balesetet: a rendőrség ittas vezetés gyanúja miatt indított nyomozást a szerencsés férfi ellen.