Az Amerikai Egyesült Államok független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába. Északról Kanada, délről Mexikó határolja, nyugatról és keletről pedig a Csendes- és az Atlanti-óceán végtelenje veszi körül. 
Területe 9,83 millió négyzetkilométer, és közel 315 millió fő a lakossága, ezzel az Egyesült Államok a világ harmadik legnagyobb (Oroszország és Kanada után), és harmadik legnépesebb országa (Kína és India után). Ezek tükrében nem csoda tehát, ha annyi monumentális dolgokba botlik az ember, ha egyszer ellátogat az “ígéret” földjére, hogy bizony egy év is kevés lenne mindent megnézni. 
Ott vannak például a nemzeti parkok, amelyből jelenleg ötvennyolc van az USA-ban, és több száz más szövetségi szinten kezelt természetvédelmi terület is akad. Az egyik ilyen régió a Kalifornia szívében található Sequoia Nemzeti Park, ahol a fák olyan magasra nőttek, hogy itthon legfeljebb a nagyfeszültségű oszlopokhoz lehetne hasonlítani a hatalmas fenyőféléket, amik 2000-2700 évesek és a törzsük átmérője akkor, hogy simán keresztül tudna hajtani rajuk egy autó. Vagyis, nem csak tudna…

Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 3
A képen látható 84 méter magas (így fekve inkább hosszú), 6,4 méter átmérőjű mamutfenyő, még 1937-ben dőlt ki, és mivel tömege miatt nem tudták elszállítani inkább alagutat vágtak bele, hogy az autók továbbra is tudják használni az utat. Most pedig már eszük ágában sincs eltüntetni onnan a fa tetemét, hiszen turisták ezreit vonzza a látványosság, már évtizedek óta. 
Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 4
Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 5
Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 6
Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 7
Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 8
Meghökkentő alagút, egy fa gyomrában 9

Ti jártatok már itt esetleg?
Igen, egyszer már volt szerencsém
0% ()
Kaliforniában élek/éltem, de még nem jártam itt
0% ()
Most hallok erről először
0% ()
Sajnos még nem, de nagyon szeretnék egyszer eljutni oda
50% (2)
Nem, de nem is érdekel.
50% (2)