A környéken dolgozók csak egy csattanás-sorozatot hallottak, majd mindent elborított a sűrűn gomolygó, fekete füst, amint egy meg nem nevezett nő szerdán délelőtt, kevéssel 11 óra előtt letért a texasi Houston mellett húzódó 249-es autópályáról, és lassítás nélkül behajtott a benzinkútra.

Mintha egy bizarr billiárdjátszma részese volna, a hölgy terepjárója meglökött egy furgont, amely nekiütközött egy kútoszlopnak, illetve az oszlop túloldalán tankoló járműnek. A Jeep az első ütközéstől irányt váltott és szerencsére sebességet vesztett, így lelassulva vette célba a következő kútoszlopot. Lendülete így is elég volt ahhoz, hogy tövestül kitépje azt a földből; a kiömlő üzemanyag azonnal lángra lobbant, elborítva az eszméletlen nő autóját.
A magatehetetlen asszony életét egy harmincegy éves férfi, Chris Reich mentette meg. A töltőállomással átellenben dolgozó férfi azonnal a helyszíne sietett. Miután látta, hogy a nő kábult állapotban ül az autóban, megpróbálta könyökével betörni a hátsó oldalablakot. Ez nem sikerült, de észrevette, hogy az első ajtó nyitva van (a Jeep Patriot alapfelszereltségű kivitelében szerencsére nincs menet közben záródó központi zár), így ki tudta emelni és biztonságos távolságba vinni a nőt.
“Egész végig imádkoztam, hogy fel ne robbanjon az autó. Még mindig nem nyugodtam le.” – mondta el a helyi televíziónak Reich.
Az autó vezetőjét enyhe sérülésekkel szállították kórházba, várhatóan maradéktalanul felépül. A rendőrség még nem tudja a baleset pontos okát, vélhetően nem műszaki, hanem vezetői hiba okozta. Ezen az útszakaszon egyébként építkezés folyik, átmenetileg 65 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.
A benzinkút kezelőjét szintén kórházba kellett szállítani, mert idegrohamot kapott. Nem csoda: egy éven belül másodszor fordult elő, hogy egy autó lerombolta a töltőállomást. A kár az előzetes becslések szerint eléri a 90 000 dollárt (20 millió Ft), a helyreállítás pedig akár egy hónapig is eltarthat.
A fenti tudósításban is látható, mobiltelefonos amatőr felvétel alább teljes terjedelmében megtekinthető (csoda, hogy az ezt készítő sofőr nem okozott maga is súlyos balesetet, amikor elkezdett tolatni az autópálya belső sávjában).
Lett volna bátorságod segíteni a nőnek?
Gondolkodás nélkül megtettem volna
1% ()
Nem értem a felhajtást, nem volt ez olyan veszélyes helyzet
1% ()
Hívtam volna a tűzoltókat, remélve hogy minél gyorsabban kiérnek
1% ()
Már mentettem embert égő autóból
1% ()