(illusztráció)

(illusztráció)

Tom Mabe online tréfamester legutóbbi munkáját nem a szórakoztatás, hanem az elrettentés motiválta. Egy meg nem nevezett barátját szerette volna leszoktatni arról, hogy ittasan a volán mögé üljön. Ezért felvett néhány statisztát, munkatársaival berendeztek egy kórházi szobát, és vártak. 
Nem tartott sokáig: az illetőre néhány nappal az előkészületek után ájultan találtak rá kisteherautója volánja mögött. Megfogták, becipelték a hamisított kórterembe, és türelmesen kivárták, amíg felébred. 
“Hall engem? Kórházban van, minden rendben lesz, máris küldök egy orvost” – mondta az álnővér a laposakat pislantó férfinak, aki az áldoktortól hamarosan meghallgathatta, hogy részegen karambolozott, és az elmúlt tíz évet kómában töltötte. A szervezők még kamu híreket is gyártottak, amiket levetítettek a kórteremben, hogy teljesen összezavarják a gondolatait szemlátomást lassan összegereblyéző alkoholistát. 
A végén a főszervező is bejött a szobába. A helyzet komolyságát mutatja, hogy egy perc után kizökkent szerepéből, és elkezdte ostorozni barátját felelőtlen viselkedéséért. “Elveszíthetted volna a lányodat! Tíz évet elpazarolhattál volna az életedből! Nem vicces! Abba kell hagynod…” 
A film végén nincs happy end, nincs megbánás, könnyes összeborulás. Talán ezért is terjed villámsebesen a neten; egyetlen nap alatt több mint két és fél millióan nézték meg. Ha közülük akár csak egy is leteszi a poharat, mielőtt autóba ül, már megérte.
Nyitóképünk illusztráció
Előfordult már, hogy ittasan ültél volán mögé?
Egyszer, de soha többé
1% ()
Olykor-olykor, de mindig keveset iszom és óvatosan vezetek
1% ()
Szerencsés vagyok, nem rontja a vezetési képességeimet az alkohol
1% ()
Soha
1% ()
Még csak meg sem fordult a fejemben!
1% ()
Rendszeres vezetek ittasan
1% ()