Valljuk be, hogy a golfkocsi nem túl érdekes közlekedési eszköz, legalábbis én így gondolom. Van négy apró kereke, két pedálja, elől ablak, hátul golftáska, két ülés és ennyi. Nem csoda tehát, hogy rengetegen megpróbálják feldobni valamivel, a tökéletesre nyírt pázsiton közlekedő kisautót. Hazánkban ugyan nem tartozik a legnépszerűbb sportok közzé a golf – ez többek között azért lehet, mert rendkívül költséges -, de Amerikában, vagy Nagy-Britanniában komoly hagyománya van. 
Mi pedig összeválogattuk azokat az golfkocsikat, amik korántsem a hétköznapi kategóriába tartoznak, és színt vihetnek a világ bármely pontján lévő pályájára. 
Pár napja kelt el az eBay-en egy Batmobilra hasonlító golfkocsi, amit átszámolva közel 4 millió forintos áron vittek el. Sok haszna nem volt rajta a készítőknek, ugyanis állítólag a 17 500 dollárért eladott jármű elkészítése 30 000 dollárt (6,6 millió forint) emésztett fel. A denevérember autójára hasonlító elektromos autó, 61 km/órás végsebességre képes, és egy 48 voltos, 6 lóerős elektromotor hajtja. 
Ha Batman golfkocsival járna 3
A teljesen kézzel készített golfautóba állítható bőrülések, iPad dokkoló, pohártartók, és Batman logós sportkormány is került. Ezzel a monstrummal azonban úgy szántanánk fel a pálya gyepét, hogy örökre kitiltanának a világ összes golfklubjából, nem úgy, mint a légpárnás változattal, ami puhán siklik a vonalzóval lemért gyep felett.
Ha Batman golfkocsival járna 4
A nagyjából fél éve bemutatott jármű kizárólag egy reklámkampány része volt, amit az Oakley készített. Arra ők sem voltak felkészülve, hogy ekkora sikert fognak aratni, hiszen pár hét alatt több, mint 3 millióan nézték meg a videót. E-mailek hadával bombázták a szemüvegeiről híres céget, hogy “mikor és hol lehet megvásárolni a légpárnás csodát”, és konkrét megrendelések futottak be az 1 példányban elkészült termékre, aminek a megépítése durván 18 000 dollárba került (4 millió forint). 
Ha Batman golfkocsival járna 5
Ausztráliában is lett volna igény rá, 100 darabot akart az egyik ottani klub. Az, hogy megvalósult-e a sorozatgyártás nem lehet tudni, de a cég nem zárkózott el az ötlettől.

Indiában pedig létezik olyan változat, amit utcai harcok során is be lehet vetni, hiszen páncélozott az egész golfautó. Mindez 10 millió forintnyi rúpiába kerül, és kényelmes biztonságban közlekedhetünk a golyó- vagy a térkőzáporban.
Ha Batman golfkocsival járna 6
Bármelyik képre kattintva meg tudjátok nyitni a galériát, amiben még rengeteg vicces és furcsa járművet láthattok,
Ti golfoztatok már valaha?
Igen, redszeresen űzöm ezt a sportot
100% (1)
Ige, de csak minigolf pályán
0% ()
Nem, viszont van golfütőm otthon
0% ()
Nem, de nem is izgat túlzottan
0% ()