Scott Krissinger rendőrtiszt mostanra teljesen egyedül maradt véleményével Cape Mayben, az Egyesült Államok egyik legkorábbi nyaralóhelyén. A New Jersey állambeli, háromezres tengerparti városkában ugyanis ő az egyetlen, aki nem tartja hőstettnek, amit hétfőn éjjel, szolgálatban véghez vitt. 


Krissinger este hat óra körül kapta a riasztást, hogy a Delaware-öbölhöz vezető, kétszer egysávos utcán (amelyet költői túlzással Sunset Boulevard néven illetnek) egy füstölgő pick-up vesztegel a sáv közepén. Elsőként ért a helyszínre, ahol a bejelentéshez képest annyi változott, hogy az autó már nem füstölt, hanem lángolt. 
Gondolkodás nélkül kiugrott autójából, és a helyszínre érkező kollégákat elkerülve az autóhoz rohant. Feltépte a vezetőülést, és kirángatta a kormány mögül a sofőrt, (aki, bár nem szívesen írunk le ilyet, de szerencsére nem volt bekötve), majd miután biztonságba helyezte, visszament megnézni, hogy maradt-e még valaki az autóban. 
A járőrkocsi biztonsági kamerájának felvételén jól látszik, hogy a kisteherautó vezetője magatehetetlen volt, mint ahogy az is, hogy a mindössze fél perces jelenet elején még épp csak pislákoló lángok a végére már magasra csapnak fel. Krissinger, aki saját elmondása szerint semmit nem látott a füsttől, az utolsó pillanatban mentette ki a hatvanegy éves Gerald Ferrillt, aki kritikus, de stabil állapotban szállítottak kórházba. 
Főnökei szerint hősként viselkedett Krissinger, ő azonban azt mondja, szerinte bármelyik kollégája megtette volna ugyanezt. 
Szemtanúk elmondása szerint a pick-up defektes kerékkel haladt az utcán, majd furcsa hangok hallatszottak a motorház felől, és egyszer csak mindent elborított a füst.