Szinte napra pontosan egy éve, tavaly december 8-án a nagy-britanniai Birmingham közelében egy vacsoráról tartott hazafelé a 23 éves Thomas Whitehouse és barátnője, a 26 éves Samantha Jennings, amikor autójuk váratlanul letért az útról, és egy téglafalnak, majd egy fának csapódott. 

Kegyelmet kért lánya gyilkosára 1
Kegyelmet kért lánya gyilkosára 2

Kegyelmet kért lánya gyilkosára

Kegyelmet kért lánya gyilkosára

Kegyelmet kért lánya gyilkosára 5
Kegyelmet kért lánya gyilkosára 6
Fotó megosztása:
Kegyelmet kért lánya gyilkosára 7


A kétgyermekes Samantha a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető Thomas rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, egyik lábát később amputálni kellett. 
A rendőrség nem talált értékelhető mennyiségű alkoholt a vérében, marihuánát azonban igen. A férfi beismerte a kábítószer fogyasztását, illetve birtoklását, továbbá a gondatlanságból elkövetett emberölést. 
Az ügy végső tárgyalásán azonban szót kért Samantha édesanyja, és védelmébe vette a fiatalembert. A bíróság meghallgatta és elfogadta támogatását, és az eredeti, letöltendő börtönbüntetésről szóló ítéletet 4 hónap felfüggesztettre módosította. 
Az autóban annak idején négyen ültek; az egyik utas a tárgyalás során elmondta, hogy Thomas egész este csupán egy pohár bort ivott, és ezt követően nyugodtan, a sebességkorlátozást betartva vezetett. “Egyszer csak mintha ráhajtottunk volna egy buckára, elemelkedett a hátsó kerék, és az autó elkezdett csúszni” – mondta a tanúk padján a fiatalember. 
Az autó egyik utasa sem volt bekötve. 
(Nyitóképünkön a baleseti fotó illusztráció)
Meg tudnál bocsátani ilyen helyzetben?
Igen, másképp soha nem lelek megbékélést
1% ()
Soha, ezt nem lehet megbocsátani
1% ()
Belegondolni is rossz... nem tudom
1% ()