Múlt héten vasárnap délelőtt egy magára hagyott, összetört autót talált a rendőrség a németországi Bad Kreuznach-ban. Trélert hívtak, a falnak rohant gépkocsit bevontatták a rendőrségi műhelybe, majd elkezdték keresni a tulajdonost. 

A harmincéves nő végül hétfőn délután magától jelentkezett – a csomagtartóból. 
Mint kiderült, az ütközés után befeküdt ide, hogy kialudja magát, aztán ez olyan jól sikerült, hogy a szállításra sem ébredt fel. Később sem volt indíttatása arra, hogy kimásszon: mint mondta, volt bent étel, ital, jól elvolt. A garázst fűtötték, így a csípős idő ellenére sem fázott. 
Kivizsgálásra mindenesetre kórházba szállították a fiatalasszonyt. A nő ekkor bevallotta, nyomós oka volt a bujkálásra: a balesetet megelőzően alkoholt és kábítószert fogyasztott. 
Hogy a rendőrség hogyan reagált a hírre, arról nem szól a történet, mint ahogy annak a kísértetiesen hasonló sztorinak a részleteit is homály fedi, amely idén májusban történt meg az Egyesült Államokban.
A rendőrök egy, a megengedett sebesség másfélszeresével haladó autó után eredtek. Leállították, ám amikor odaléptek a kocsihoz, nem ült bent senki. Tanácstalanul visszatértek saját autójukhoz, mire a piros Mitsubishi elindult. 
Ismét utána eredtek, de megint üresen találták. Az eset néhányszor még megismétlődött, mire rájöttek a megoldásra: a csomagtartót felnyitva egy megszeppent, 28 éves fiatalemberrel találták szembe magukat, aki artistákat megszégyenítő ügyességgel bújt hátra, majd ismét előre a lehajtható üléstámlán keresztül. 
Ekkor kiderült, a gyorshajtás csak része volt a történetnek: marihuánát is találtak nála.
(Nyitóképünk illusztráció)