Több dolog is van, ami érthetetlen számomra hazánk útjain, de az egyik, amit a mai napig nem tudok feldolgozni, az a csatornafedelek aszfaltba való építése. Híresek vagyunk arról, hogy az utak jelentős többségén képtelenek vagyunk az úttal egy síkban lévő csatornafedeleket elhelyezni. Vagy magasabb a kelleténél, vagy pedig mélyebben van, és egy idő után durva kátyúvá válik.
Én legalábbis rengeteg ilyennel találkozom szerte az országban – de bátran cáfoljatok meg, ha ez nem így van -, talán a nyugati régiókban jobb a helyzet kicsit. Ezzel a felvezetővel csak az volt a célom, hogy a cikk eredeti témájának megágyazzak, ezek pedig a világ legszebb, egyenesen művészi értékű csatornafedelei, amikre még gyalog is sajnálnék rálépni, nehogy kárt tegyek bennük.

Magyarország

Számos helyen találni hazánkban is gyönyörű iparművészeti alkotásokat, nemcsak hanyagul odalökött vaskorongokat. Ha esetleg tudtok még ilyenekről, vagy fotótok is van róluk, küldjétek el nekünk bátran: vezess.hu@gmail.com
Fővárosi Állat- és Növénykert

Fővárosi Állat- és Növénykert

Gödöllő, Szabadság tér

Gödöllő, Szabadság tér

Herend

Herend

Japán

A szigetországban már több mint 6000 darabot pingáltak ki helyi művészek az adott településre jellemző csatornafedelekből, így nem csoda, hogy sok embernek az a hobbija, hogy ezeket  a szépségeket fényképezgesse.

Egyesült Államok

Természetesen az Egyesült Államok sem maradhat ki a sorból.
Minneapolis - USA

Minneapolis – USA

New York, Brooklyn - USA

New York, Brooklyn – USA

New York

New York

Seatlle - USA

Seatlle – USA

Vegyes

Oroszország

Oroszország

Párizs

Párizs

Rengeteg képet találhattok még galériánkban, amit ide kattintva tudtok megnyitni. 

Ti találkoztatok már bosszantóan magas, vagy alacsony csatornafedéllel?

 • Igen, csak olyanokkal találkozom
  0% ()
 • A kelleténél többször sajnos
  0% ()
 • Ritkán, de belefutok egy-két darabba
  100% (1)
 • Soha nem láttam még ilyet
  0% ()