A huszonhárom éves Marion Guerrido (nyitóképünkön jobbra lent) múlt szerdán kora reggel munkába vitte élettársát, majd elindult, hogy kettejük közös gyermekét, illetve a pár korábbi kapcsolataiból származó, 5 és 7 éves gyermekeket óvodába, iskolába vigye. 

Negyed hét körül autója, egy 15 éves Pontiac szedán ismeretlen okokból megcsúszott, és a Minnesota állambeli Minneapolis külterületén az útról leszaladva egy 2-3 méter mély tóba zuhant. Az autó azonnal süllyedni kezdett a jéghideg vízben. A fiatalasszony kiszabadította magát, a gyerekeket azonban már nem tudta kimenteni a vízből, így azok az autóval együtt a felszín alá merültek. 
Egy közelben élő férfi figyelt fel a tó közepén, az elsüllyedt autó tetején álló, segítségért sikoltozó nőre. Azonnal hívta a mentőket, akik a tűzoltókkal együtt perceken belül a helyszínen voltak és a rendkívül nehéz körülmények ellenére, védőruha nélkül az autóhoz úszva kiemelték a gyermekeket a mélyből. 
A híradásból nem derül ki, de a körülményekből adódóan az autó ablaka vagy ajtaja alighanem nyitva volt, így a gyermekek vélhetően teljesen elmerültek a nulla fok közeli vízben. 
Mind az öt gyermeket eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol az orvosok erőfeszítései ellenére másnapra ketten (egy ötéves kislány és egy hétéves kisfiú; nyitóképünkön jobbra fent) életüket vesztették. 
Az anya csak ideiglenes jogosítvánnyal rendelkezett, nem lett volna szabad egy tapasztalt sofőr felügyelete nélkül vezetnie a gépkocsit.
Egyelőre nem tudni, ki tehető felelőssé a tragikus balesetért.