Megannyi fajtáját láthattunk már az autós világban megjelenő művészetnek: van aki roncstelepről merít ihletet, van aki autóalkatrészekből készít bútorokat és vannak akik szimplán a koszos autókra rajzolnak mesterműveket. A brit Ian Cook pedig, távirányítós autókat használ ecsetként, és azokkal festi meg lélegzetelállító festményeit. 
Autók, amik autókat festenek 1
Autók, amik autókat festenek 2

Autók, amik autókat festenek

Autók, amik autókat festenek

Autók, amik autókat festenek 17
Autók, amik autókat festenek 18
Autók, amik autókat festenek 19
Autók, amik autókat festenek 20
Autók, amik autókat festenek 21
Autók, amik autókat festenek 22
Autók, amik autókat festenek 23
Autók, amik autókat festenek 24
Autók, amik autókat festenek 25
Autók, amik autókat festenek 26
Autók, amik autókat festenek 27
Autók, amik autókat festenek 28
Autók, amik autókat festenek 29
Autók, amik autókat festenek 30
Fotó megosztása:
Autók, amik autókat festenek 31
A 29 éves művész, aki már egész fiatalon saját stúdiójában festegetett, 2006-ban kapott ajándékba az akkori barátnőjétől egy RC autót, ami a Verdák című animációs film főszereplőjét, Villám McQueen formálta meg. Exbarátnője kérte, hogy vigyázzon az autóra, és ne játsszon vele a műtermében, mert festékes lesz a kereke. Ebben a pillanatban Cooknak bevillant az isteni szikra, és ez lett az első játékautó, amit eszközként használt az önmegvalósítás útján. 
Autók, amik autókat festenek 32
A barátnő már évek óta nincs meg, de még tartják a kapcsolatot az interneten, és Villám McQueen is a műterem ablakába van büszkén kirakva, hiszen minden azzal kezdődött.
Autók, amik autókat festenek 33
A fiatal festő gyerekkorában arról álmodozott, hogy az autóiparban fog dolgozni, de 16 éves korában rájött, hogy mégsem érdekli annyira, hogy mi zajlik egy autó motorháza alatt, attól függetlenül, hogy imádja őket. Így nyilatkozott a Huffington Postnak: “Imádom az autókat nézni, csodálni gyönyörű vonalaikat, de mégsem vagyok egy mérnök típus.” 
Autók, amik autókat festenek 34
Cook stúdiójában közel 150 különböző távirányítós autó van, amikkel nap mint nap dolgozik. Mivel a legtöbb autónak különböző méretű és mintájú kerekei vannak, így a művész mindig megtalálja az aktuális képhez szükséges darabokat.
Autók, amik autókat festenek 35
“Az apróbb részletek kidolgozásához, néha használok Matchboxokat is, mert azoknak jóval kisebb a kerekük, de ecsetet soha!” – mondta Cook. A rendhagyó festőművész nem csak a műhelyében dolgozik, sokszor készíti el képeit a nagyközönség előtt, volt már rá példa, hogy a Forma-1-en, WRC futamon, a goodwoodi fesztiválon, autókereskedésben vagy bevásárló-központban irányítgatta autóit a vásznon, talpig festékben.
Autók, amik autókat festenek 36
Autók, amik autókat festenek 37
Ian Cook imádja a munkáját, és élvezettel figyeli ahogy a közönség megfeszülve várja, mi sül ki egy-egy festményből. 2008 óta bőven kap megrendeléseket, különböző autókiállításokon is meg szokott jelenni. Csodálatosak a képei, és nem utolsó sorban egyediek, amiket legtöbbünk örömmel tenne ki a nappaliba, büszkén mutogatva a családnak, barátoknak. 
Van még több kép is,
Autók, amik autókat festenek 38
Te kiraknál egy ilyen képet otthon a falra?
Igen, nagyon tetszenek!
1% ()
Lehetséges, de csak arról az autóról, amit én választok.
1% ()
Nekem ez nem jön be, sajnálom.
1% ()