Az amerikai Maine állam egyik kisvárosában, a 3500 lakosú Fort Farfieldben mindenki ismert mindenkit. Ezért az egész közösséget megrázta, amikor október 27-én az apró település büszkesége, Abigail Ladner frontálisan ütközött a közeli autópályán egy kisteherautóval. 

A tizenkilenc éves egyetemista lányt alig két hónappal korábban koronázták meg észak-Maine szépségkirálynőjének (Miss Northern Maine). 
A baleset délután fél öt körül történt, amikor egy 67 éves férfi, az Oregon állambeli Barry Belyea elveszítette uralmát Toyota Tundra teherautója fölött, és a 2,4 tonnás pick-up az elválasztó korlátot áttörve nagy sebességgel nekiütközött Abigail tízéves szedánjának. 
Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 1
Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 2

Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő

Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő

Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 6
Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 7
Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 8
Fotó megosztása:
Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 9
Míg a férfi (aki a későbbi vizsgálatok szerint józanul, szabályos sebességgel haladt) enyhe sérülésekkel és agyrázkódással megúszta az ütközést, a lány többszörös csonttörést és súlyos fejsérülést szenvedett. 
Családja három héten át reménykedett abban, hogy felépülhet. Időközben a kisvárosban gyűjtést indítottak, hogy segítsék Abigail későbbi rehabilitációját; a november 16-án beállt halála napjáig több mint 1700 dollár (375 000 Ft) gyűlt össze. 
A helyi rádió által hasonló céllal, december negyedikére szervezett jótékonysági vacsorát is megtartják, hogy a közösség együtt búcsúzhasson el a szeretett lánytól.
Halálos balesetet szenvedett a szépségkirálynő 10