A harminchárom éves Jorge Espinoza idén május hatodikán, egy arizonai útszakaszon fékezés nélkül rohant bele azokba a rendőr- és mentőautókba, amelyek egy korábbi baleset sérültjeit látták el, illetve nyomait rögzítették. 

A szerencsére üresen közlekedő tartálykocsi több mint 100 km/óra sebességgel csapódott bele a sor végén álló járőrkocsiba, majd szemtanúk elmondása szerint “úgy szórta jobbra-balra a járműveket, mintha játékszerek lettek volna.” Összesen hat jármű, köztük Espinoza munkaadójának vadonatúj nyerges vontatója és utánfutója semmisült meg a balesetben. 
A szolgálatot teljesítő rendőrök és mentősök többsége félre tudott ugrani, ám a 47 éves Tim Huffman rendőrtiszt, aki a hátul álló autóban éppen számítógépen írta a jelentést, a helyszínen életét vesztette.
Espinoza annak idején arra hivatkozott, hogy éppen visszapillantó tükrében ellenőrizte a mögötte jövő forgalmat, a mostanra lezárt nyomozás azonban egészen mást állapított meg. 
A tartálykocsi fedélzeti, sofőr-figyelő kameráján úgy tűnik, mintha minden rendben volna, bár a kamera és a vezető közé helyezett tárca gyanúsan (ráadásul a fuvarozó társaság belső szabályzatával ütköző módon) takarja Espinoza felsőtestét. Az tisztán látszik, hogy a vezető nem pillant a tükörbe. Azt viszont már csak éles szemmel vehetjük észre, ahogy az ütközés következtében, a nyolcadik másodperc környékén valami téglalap alakú, fehér test repül el a sofőrtől – mint a nyomozás során megállapították, ez a sofőr mobiltelefonja volt. 
A hatóságok lekérték Espinoza mobilszolgáltatójától az adatokat, és azok, valamint a telefon memóriája alapján kiderült, hogy az ütközést megelőző másodperceken internetezett a sofőr. Nem is akármiket nézegetett: a Facebookon ledér öltözetű hölgyek képein legeltette a szemét, de az előzmények között pornográf tartalmakat kínáló oldalakra is rábukkantak a nyomozók. 
Bár Espinoza férfiúi gerjedelmében odáig nem jutott el, mint egy hírhedté vált New Jersey-i buszsofőr, ennyi izgalom is elég volt neki ahhoz, hogy megfeledkezzen az útról.
A tárgyalás az új bizonyítékok figyelembe vételével folytatódik, egyelőre nem tudható, milyen büntetésre számíthat a 33 éves kamionos.