Mindenkinek van valami mániája: Robert Maddoxé a pulzáló sugárhajtóművel hajtott járművek. Gyerekkora óta rajong a technológiáért, amelyet mostanra részben újraalkotott, és egészen elképesztő felhasználási területeken vet be. Épített már motorkerékpárt és gördeszkát, biciklit és gokartot, idei alkotásával azonban viszi a pálmát. 

A koporsóautó alapját acél csőváz adja, maga a felépítmény stílusosan fából készült. Az első futómű egy 1934-es Fordból származik – aggódott is miatta eleget a tervező -, a hátra szerelt ülés alatt pedig ott lüktet, hatalmas lángpöffetegekkel, Maddox saját fejlesztésű pulzáló sugárhajtóműve. 

Pulse Jet Engine

Száguldó koporsó – de tényleg! 1

A pulzáló vagy lüktető sugárhajtómű esetében az égés szabályos időközönként, pulzusokban történik; az égéstérbe befecskendezett üzemanyag és a beszívott levegő keverékét először gyújtógyertya szikrája lobbantja be, a későbbiekben a távozó kipufogógáz lángjától gyullad be a következő adag keverék. Ilyen pulzáló sugárhajtóművel működtek a második világháborúban a V-1-es repülő bombák. (Forrás és kép: Wikipédia)

Az autó ötlete még gyermekkorából származik: az Addams family című televíziós sorozatban látta Dragulát, a koporsóautót, amelyet egy 350 lóerős Ford V8-as hajtott. 
Száguldó koporsó – de tényleg! 2
Száguldó koporsó – de tényleg! 18
Ahhoz képest Maddox autója feltétlenül lassabb (kilenc másodperc alatt gyorsul százra, de annál nem mert még gyorsabban menni vele alkotója), viszont olcsóbb is volt: saját állítása szerint egyetlen hónap alatt építette meg, 1300 dollárból (290 000 Ft). 
Ebben az árban alighanem nincs benne a sugárhajtómű, amit viszont bárki megépíthet magának otthon: a férfi vállalkozásának weboldaláról letölthető a projekt részletes leírása.
Maga a koporsó egyébként viszonylag gyakori téma az autóépítők világában; alább egy hevenyészett összeállítást láthattok.
Száguldó koporsó – de tényleg! 19
Száguldó koporsó – de tényleg! 20
Száguldó koporsó – de tényleg! 21
Száguldó koporsó – de tényleg! 22
És a legdurvább…
LEGO 30200, koporsóautó zombisofőrrel. Szép álmokat, gyerekek!

LEGO 30200, koporsóautó zombisofőrrel. Szép álmokat, gyerekek!