Az egész utca kiabált és kétségbeesetten integetett, amint a negyvennégy éves Chris Byrd nagy gázt adott, és három gyermekével, feleségével, no meg kutyájukkal együtt elindult haza a nyaralásból. Egy apró probléma volt: a kutya nem volt a kocsiban. 

A férfi a pakolás idejére a vonóhorogra akasztotta a Pipsqueak (Csipsz@r) névre hallgató kutya pórázát, de a nagy kavarodásban megfeledkezett róla, így amikor mindenki beszállt, gázt adott és útnak indult. 
Szemtanúk állítása szerint a kutya először megpróbált ellenállni, húzta, tépte a pórázt, majd amikor nem szabadult, elkezdett együtt futni az autóval, amint az kikanyarodott egy kétszer három sávos főútra, és a későbbi becslések szerint 56 km/óra sebességre gyorsított. 
A vad dudálásra és mutogatásra végre a család is rájött, hogy mi történt, így az apuka mintegy négyszáz méter után félreállt és eloldozta az egyéves kutyát, amelynek eddigre teljesen lekopott mind a négy mancsáról a bőr. 
A helyszínre érkező rendőrök haladéktalanul állatorvoshoz szállították a kutyát, amely a vérző mancsoktól eltekintve meglepően jó állapotban, törések és egyéb sérülések nélkül vészelte át a félelmetes kalandot. 
Az apukát helyben letartóztatták – kiderült ugyanis, hogy egyéb ügyek miatt körözés alatt állt, ráadásul a jogosítványát is bevonták korábban. A kutyát elvették a családtól, felépülése után másik otthont keresnek neki, az amúgy is bíróság elé kerülő férfi ellen pedig állatkínzás miatt is vádat emeltek.
Véletlen kutya-ott-felejtés ellen legjobb recept: vegyél olyan autót, amire nem szerelhetsz vonóhorgot. Ilyen a legtöbb hibrid, vagy a Porsche 911, amely idén ötven éves. Multimédiás összeállításunkban bemutatjuk a világ legismertebb sportkocsijának fél évszázados történetét!