Akik sci-fi könyveken és filmeken nőttek fel, azok bizony sokat kémlelik az eget, hogy mikor bukkan fel végre egy idegen faj űrhajója, vagy izgatottan böngészik a tudományos magazinokat, hogy elsőként fussanak bele a hírbe, ami a Marson talált idegen technológiát ecseteli. Nem tagadom, én is ebbe a táborba tartozom, és soha nem lehet tudni, mikor történik valami hasonló. 
Ennyire azért nem rugaszkodik el a földtől az olasz Jet Capsule vízi jármű, de legalább a formája szakít a hagyományokkal, és kicsit hasonlít egy mentőkapszulára. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 3
Méretbeli adottságai miatt nem tartozik a klasszikus jacht kategóriába a 3,5 méter széles és 5 méter hosszú hajó, de felszereltségét tekintve azt kínálja, amit gazdagok játékának szoktunk nevezni. Tervezője, az olasz Pierpaolo Lazzarini tökéletes bulihajót tervezett, ránézésre nem tűnik nagynak, de akár hét ember is elfér a fedélzeten, és indulhat a parti a tengeren. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 4
Hihetetlennek tűnik, de igény szerint lehet berendezni, lehet bele kérni fürdőszobát, konyhát, wc-t, vagy hálószobává alakítható étkezőt. Persze nem mindet egyszerre, csak amiről úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb szükségünk lesz rá a kirándulás során. A hajó 315 lóerős dízellel és 740 lóerős benzinmotorral rendelhető, a száguldás szerelmeseit viszont el kell szomorítsam, maximum sebessége 46 km/óra, vagyis 25 csomó. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 5
Úszó űrkapszula gazdagoknak 6
A Jet Capsule a monacói jachtkiállításon mutatkozott be, a gyártó ígérete szerint az ára sem lesz vészes, legalábbis ahhoz képest, amennyibe egy nagyobb méretű jacht kerül.
Úszó űrkapszula gazdagoknak 7