Akik sci-fi könyveken és filmeken nőttek fel, azok bizony sokat kémlelik az eget, hogy mikor bukkan fel végre egy idegen faj űrhajója, vagy izgatottan böngészik a tudományos magazinokat, hogy elsőként fussanak bele a hírbe, ami a Marson talált idegen technológiát ecseteli. Nem tagadom, én is ebbe a táborba tartozom, és soha nem lehet tudni, mikor történik valami hasonló. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 1
Úszó űrkapszula gazdagoknak 2

Úszó űrkapszula gazdagoknak

Úszó űrkapszula gazdagoknak

Úszó űrkapszula gazdagoknak 18
Úszó űrkapszula gazdagoknak 19
Úszó űrkapszula gazdagoknak 20
Úszó űrkapszula gazdagoknak 21
Úszó űrkapszula gazdagoknak 22
Úszó űrkapszula gazdagoknak 23
Úszó űrkapszula gazdagoknak 24
Úszó űrkapszula gazdagoknak 25
Úszó űrkapszula gazdagoknak 26
Úszó űrkapszula gazdagoknak 27
Úszó űrkapszula gazdagoknak 28
Úszó űrkapszula gazdagoknak 29
Úszó űrkapszula gazdagoknak 30
Úszó űrkapszula gazdagoknak 31
Úszó űrkapszula gazdagoknak 32
Fotó megosztása:
Úszó űrkapszula gazdagoknak 33
Ennyire azért nem rugaszkodik el a földtől az olasz Jet Capsule vízi jármű, de legalább a formája szakít a hagyományokkal, és kicsit hasonlít egy mentőkapszulára. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 34
Méretbeli adottságai miatt nem tartozik a klasszikus jacht kategóriába a 3,5 méter széles és 5 méter hosszú hajó, de felszereltségét tekintve azt kínálja, amit gazdagok játékának szoktunk nevezni. Tervezője, az olasz Pierpaolo Lazzarini tökéletes bulihajót tervezett, ránézésre nem tűnik nagynak, de akár hét ember is elfér a fedélzeten, és indulhat a parti a tengeren. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 35
Hihetetlennek tűnik, de igény szerint lehet berendezni, lehet bele kérni fürdőszobát, konyhát, wc-t, vagy hálószobává alakítható étkezőt. Persze nem mindet egyszerre, csak amiről úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb szükségünk lesz rá a kirándulás során. A hajó 315 lóerős dízellel és 740 lóerős benzinmotorral rendelhető, a száguldás szerelmeseit viszont el kell szomorítsam, maximum sebessége 46 km/óra, vagyis 25 csomó. 
Úszó űrkapszula gazdagoknak 36
Úszó űrkapszula gazdagoknak 37
A Jet Capsule a monacói jachtkiállításon mutatkozott be, a gyártó ígérete szerint az ára sem lesz vészes, legalábbis ahhoz képest, amennyibe egy nagyobb méretű jacht kerül.
Úszó űrkapszula gazdagoknak 38