Te meg tudnád állni, hogy a feneked alatt egy 490 lóerős Ferrari F430-cal ne úgy csapj ki minden kanyarból, mintha életeben az lenne az utolsó dolog, amit megtehetsz? Végül is lehet önuralmat tanúsítani ilyen helyzetben is, csak nem érdemes. Persze úgy, hogy ne veszélyeztessük embertársainkat.
A videón látható F430 sofőrje viszont úgy kanyarodik ki a felvételt készítő fiatalok szeme láttára, mintha nyugdíjas találkozón szerveznének gyorsulási versenyt (nem úgy, mint az előtte elsuhanó fekete Subaru Impreza WRX STi). Elvonatkoztatva az autótól, még indokolatlanul lassú is, hiszen majdnem sikeresen beleszalad a hátulról érkező Ford pickup.
A Ferrari F430 4,3 literes motorja 2,8 kg/LE súly-lóerő arányú. A szekvenciális váltó a Forma-1-ből származik, és a másodperc tört részére rövidíti a fokozatok közötti kapcsolás idejét. Ezzel a technikával 4 másodperc is elegendő a 100 kilométer/órás sebesség eléréséhez, a gyorsulás pedig 315-nél csillapodik le. Aki azt mondja, hogy nem rúgna rá néha picit kövérebben a gázpedálra, az hazudik.
Feltartja a forgalmat a Ferrari 1
Feltartja a forgalmat a Ferrari 2

Feltartja a forgalmat a Ferrari

Feltartja a forgalmat a Ferrari

Feltartja a forgalmat a Ferrari 6
Feltartja a forgalmat a Ferrari 7
Feltartja a forgalmat a Ferrari 8
Fotó megosztása:
Feltartja a forgalmat a Ferrari 9
Feltartja a forgalmat a Ferrari 10