Rent-a-racer, azaz bérelj versenyautót: még a hatvanas években találta ki a hangzatos szlogent és mögé a programot a Ford és a Hertz autóbérlő. Sportos kocsikat adtak az ügyfelek alá, de hogy legyen valami exkluzivitás a dologban, kitalálták a H típusjelzést (nem, nem Hungary), ami a sehol meg nem vásárolható, kizárólag a Hertz hálózatában hozzáférhető modellre utalt. 

Legyen neked aranyozott sportkocsid! 2


Az akkori GT350H Mustang, majd a 2008-ban annak mintájára megépített Mustang Shelby GT-H ragyogó fekete fényezésével, valamint a küszöbön és az autó hossztengelyén végigfutó, arany sávozásával tényleg lenyűgözően egyedi, egyszerre kifinomult és agresszív modell volt, amelyet kifutásuk után felkapkodtak és azóta is féltve őriznek a gyűjtők. 
Noha a Shelby Mustangból Európába, pontosabban Hollandiába is jutott, az óvilág igényeinek mégis jobban megfelel egy helyi ízlés szerinti hot hatch. Így került a Hertz amszterdami autóparkjába kettő darab Focus ST-H. A matt sávokat fényes aranyozás váltotta fel, ráadásul a 18 colos felniket is a nemesfém színére fújták, így az ízléses elegancia sajnos a múlté.
Az ügyfeleknek viszont a jelek szerint bejön a 250 lóerős, motoros Recaro sportülésekkel szerelt, százra 6,5 másodperc alatt gyorsuló bérautó gondolata, mert a holland leányvállalat egy újabb példányt rendelt a 248 km/óra végsebességű, gazdagon felszerelt, full bőrkárpitos különkiadásból. 
Legyen neked aranyozott sportkocsid! 3
Ha a napi 90 euróért bérelhető Focus ST-t mégis kevésnek éreznéd, a hollandiai Hertz kínálatában Porschékhoz vagy az új Jaguar F-type-hoz is hozzájuthatsz. 
Aztán lehetsz úr egészen másnap reggelig, ahogy azt az alábbi (egy másik bérautós vállalkozás megbízásából készült), bizarrul szórakoztató reklámfilm főhősei tették. 
Vagy inkább mégse úgy, ha kérhetünk.