“Hát hülye?” – ez futott át először annak a német fiatalasszonynak a fején, akinek már a nászút során rá kellett jönnie, hogy nem a világ legfigyelmesebb férfijához ment hozzá. 

Miután franciaországi nász-körútjuk rendben lezajlott, hazafelé vették az irányt. Berlin messze van, így amíg a férj vezetett, neje lefeküdt szundítani egyet a hátsó ülésen. A férj kisvártatva kiállt tankolni, fizetett, majd gyorsan visszaült az autóba, és csendben tovább hajtott, hogy ne ébressze fel a feleségét. 
Nagy buzgalmában azonban nem vette észre, hogy a nő felébredt a kútnál, és kiszállt az autóból, hogy a mosdóba menjen. Ennek megfelelően amikor visszatért a kútoszlophoz, autójuknak már csak hűlt helyét találta az ara. Sem mobiltelefon, sem pénz nem volt nála, így csak reménykedhetett abban, hogy férje nem meggondolta az egész házasságot, hanem csupán figyelmetlen volt. 
Így is történt: amint a férj észrevette, hogy hiányzik az asszony, megfordult és visszament érte. A gond csak az volt, hogy erre csak több mint két óra elteltével kerül sor – ekkor már 200 kilométerrel északabbra járt emberünk. Időközben felesége sem volt tétlen, felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, de így is öt órába telt, mire ismét találkoztak. 
“Nem direkt csinálta, nem haragszom rá” – mondta később újságíróknak az asszony, ami férfinyelven egyértelműen egyet jelent: ezért egész életedben fizetni fogsz, apukám!
Illusztráció: Making the Moment