Nemzetiségi városrészbe ne menj lopni – ez legyen minden autótolvaj első számú szabálya. Itt ugyanis ismerik egymást az emberek, és akár össze is fognak, ha egy betolakodót kell móresre tanítani. 

A huszonhét éves Matthew Draper nem volt elég okos ahhoz, hogy más kárán tanuljon. Pofátlanságból annál több szorult bele: miután a walesi Swansea görögök lakta városrészében bepattant egy ház udvarán álló Smart Roadsterbe, még volt képe megkérni egy szomszédot, hogy álljon odébb saját kocsijával, mert nem fér ki. 
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 1
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 2

Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott

Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott

Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 9
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 10
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 11
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 12
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 13
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 14
Fotó megosztása:
Kisebbségiektől lopott autót, ráfaragott 15


Dimitri Legakisnak azonban nem volt ismerős a srác, ezért riadót fújt. Pillanatok alatt kisebb tömeg verődött össze a kocsi mellett, és nem engedték kiszállni a megszeppent tolvajt. 
Draper megpróbált kitörni szorult helyzetéből. Nekihajtott az útjában álló autónak, majd a feltörésnél használt csavarhúzóval elkezdte rongálni az utasteret és a vászontetőt, teljesen tönkretéve az autót és még jobban felbőszítve az éber szomszédokat. Amikor a tulajdonos, egy fiatal lány hazaért, feléje köpött – persze az ablakot nem húzta le, ennyi esze már volt. 
Amikor a rendőrség megérkezett, a szemlátomást elkínzott Draper szinte örült a bilincseknek: az autó tulajdonosa tíz körmével esett volna neki, ha nem lép közbe a rendőr. 
Draper, aki egy fényképezőgépet is elcsent a Smart utasteréből, a kihallgatás során egy másik lopást is bevallott. Saját helyzetét azzal súlyosbította , hogy nem volt hajlandó megfújni a szondát. A korábban drogos ügyletei miatt bajba került bűnözőt összesen 32 hónap börtönre ítélték.