Nemrég számoltunk be arról, hogy a Tesla a Model S-nek köszönhetően végre nyereséget is termel, azonban tegnap sajnálatos baleset törtnét az egyik autójukkal, és emiatt több, mint 6 százalékot zuhant a cég részvényeinek árfolyama. 

Az eset Seattle-ben, az Egyesült Államok északnyugati régiójának legnagyobb városában történt. Az is látszik a videón, hogy hiába esett az eső, az autó csak egyre jobban lángolt. A tűzoltók is csak porral oltóval tudták megfékezni a lángokat, a víz hatástalan volt. A Tesla szóvivője elmondta, hogy egy kisebb tárgy csapódott az autónak és az okozhatta a meghibásodást, ami végül tűzhöz vezetett az orr részben. 
Elégett a jövő autó 1
Elégett a jövő autó 2

Elégett a jövő autó

Elégett a jövő autó

Elégett a jövő autó 5
Elégett a jövő autó 6
Fotó megosztása:
Elégett a jövő autó 7
A céget azért nem kell félteni, az esetet remélhetőleg gyorsan elfelejtik a vásárlók, hacsak nem lesznek rendszeres tűzesetek. Arra biztosan jobban fognak emlékezni az emberek, hogy a Model S lett a világ legbiztonságosabb autója. Az észak-amerikai közlekedésbiztonsági tanács, az NHTSA normál vizsgálatán ugyanis az autó a maximális adható 5,0 pontból nem kevesebbet ért el, mint 5,4-et. Akár honnan nézem, ez bizony több, mint 100%.