A nagyvárosok utcaképéhez már annyira hozzátartoznak a taxik, mint a sarki újságosbódék, buszmegállók és közértek. Gondoljunk csak a new yorki sárga taxik ezreire vagy London keménykalapra emlékeztető fekete autóira. Most már akár Budapestet is ide sorolhatjuk, hiszen nálunk is beköszöntött a sárga taxik korszaka. 
A világ számos pontján viszont nincs egységesített taxihálózat, így mindenki azzal dolgozik amivel tud, vagy amire futja. Néhány országban igen sajátos megoldásokra találtunk.

Cayenne TechArt Magnum

A világ legfurcsább taxijai 3
Ha nagyon gazdag és fontos emberként érkezel Moszkvába mindenképpen ezt a VIP taxit válaszd úti célod eléréséhez. Az egyedien átalakított Porsche Cayenne pokoli erővel repíti utasait a rettentően fontos találkozókra. A TechArt MAGNUM motorjának teljesítménye közel 680 LE. A maximális nyomaték 900 Nm, amit 4200-as fordulaton ad le. Gyorsulási értékek nulláról százra 4,2 másodperc, a 0-200 pedig 14,5 másodperc. Maximális sebessége 310 kilóméter/óra. A karosszériához tartozik egy aero-csomag és a futóműben sport légrugós modul található. Egy ilyenben talán még a sofőr is jobban élvezi a taxizást, mint egy kombi Kadettban. 

Tuk Tuk

A világ legfurcsább taxijai 4
A világ legfurcsább taxijai 5
A végetlenül egyszerű névvel ellátott bangkoki személyszállítót biztosan többen ismeritek, ha más nem filmekből. Ez az a jármű amin az utasoknak nagyon össze kell húzni magukat, és olyan mintha egy ketrecben ülnének. Biztonságtechnikailag lehet, hogy nem kiforrott az eszköz, de minden bizonnyal praktikus, hiszen tömve vannak Bangkok utcái ezekkel az instabil, háromkerekű taxikkal. 

Jeepney

A világ legfurcsább taxijai 6
Az autót egy második világháborús Jeep-ből alakították át és a Fülöp-szigeteken teljesít szolgálatot a mai napig, persze már csak taxiként alkalmazzák. A tengelytávot meghosszabbították, hogy több utas is beférjen. A bizarr taxi olyan helyekre is el tudja vinni az embereket, ahová másként nem tudnának eljutni a terepviszonyok miatt, maximum gyalog. 

Lada limuzin

 

A világ legfurcsább taxijai 7
Kubában ritkán látni új autókat, ezt jól bizonyítja ez a meghosszabbított Lada is, ami még a kommunista uralom hagyatéka. A tulaj szerette volna, ha egyszerre több utast is tud szállítani négynél, így fogott egy Ladát, kettévágta és közzé toldott egy másik darabot. Fantasztikus lett szerintem. 

Coco Taxi

A világ legfurcsább taxijai 8
A világ legfurcsább taxijai 9
Ez a fröccsöntött rettenet szintén Kubából származik. Az utasok egy üvegszálas, óriási bukósisakba vannak becsatolva  és így utaznak. Az olcsó előállíthatósága miatt nagyon népszerű közlekedőeszköz Havannában. Leginkább egy vidámparki járműre hasonlít nem?