Egy finnországi magazin, a Tekniikan Maailma (magyarul: A technológia világa) fennállása 60 éves évfordulóját meglehetősen érdekes és szimpatikus módon ünnepelte és tette interaktívvá. A magazin szerkesztői még év elején buzdították szavazásra az olvasóikat, hogy döntsék el, melyik elismert finn személy vagy szervezet kapjon ajándékba egy autót, és a jármű típusának kiválasztását szintén a nagyközönségre bízták.
Az olvasók többsége a Mercedes-Benz CLS Shooting Brake mellett tette le a voksát, és megszavazták, hogy a közlekedésrendészet kapja az autót. Keresve sem találhattak volna jobb járgányt erre a munkakörre. 
Az olvasók szavaztak, Mercedest kaptak a rendőrök 3
A modell egész pontosan a CLS Shooting Brake 350 CDI 4MATIC, amiben 3,0 literes V6-os turbódízel motor dolgozik, ami 262 lóerőt présel az abroncsok irányába, 620 Nm nyomaték mellett. A százas sprintet 6,7 másodperc alatt futja, csúcssebessége pedig 250 kilométer/óra. Itthoni ára 20 millió forint környékén mozog.

Kíváncsi vagy, milyen az autó? Néhány hónapja pont ilyen összeállításban teszteltük a luxus-Mercit. Itt elolvashatja a beszámolónkat róla.

Az olvasók szavaztak, Mercedest kaptak a rendőrök 4
Az olvasók szavaztak, Mercedest kaptak a rendőrök 5
Az olvasók szavaztak, Mercedest kaptak a rendőrök 6