A limuzinépítés az Amerikai Egyesült Államokból származik, mint oly sok minden. Kezdetben a kissé hosszabb, presztízskategóriájú személyautókat nevezték így, melyek 5-7 személy kényelmes szállítását szolgálták, elsősorban a megnövelt lábtér miatt. A limók hagyományosan a gazdagságot, a jólétet vagy éppen a hatalmat szimbolizálják, ezért magas presztízsértékű luxuscikknek vagy szolgáltatásnak számítanak. 
Mi azonban ezekről a többmilliós autókról most egy szót sem fogunk ejteni, egyrészt azért, mert már sok ilyenről számoltunk be, másrészt pedig egy átlagos limuzin nem túl érdekes téma. Inkább összeszedtem néhány olyan példányt, amivel igazi partiarcként vonulhatunk végig a főutcán, vagy megérkezve egy buliba, tuti, hogy ránk szegeződne minden tekintet, nem pedig a mögöttünk álló modern luxuslimuzinra. 
Vicces kedvű építők néha átalakítanak híres vagy hírhedt kultusz autótípusokat, amikkel ebben a régióban sokkal jobban tud érvényesülni egy átlagpolgár, közöttük én is.

Trabant

A keletnémet ikon bizony rengeteg embernek megindította már a fantáziáját és számos témában láthattunk már épített Trabantokat. Úgy látszik, hiába az apró termet, bizony ebből a típusból is lehet nagyot alkotni.

Lada

Ezerkettő vagy ezeröt, kerek vagy kockalámpás, sárga vagy piros, teljesen mindegy, a Ladát még egy földönkívüli agymosógép sem tudná kitörölni fejünkből. Egy ehhez hasonló taxival hazamenni egy jól sikerült buli után pedig felbecsülhetetlen élmény lehet. 
Limuzinok a keleti blokkból 3

Škoda

Emil Škoda, a márka alapítója soha nem gondolta volna, hogy akár ilyen változatban is közlekednek majd autók az ő neve alatt. Ezt a limót simán el tudom képzelni esküvői autóként. Úgy hiszem, olcsóbban is meg lehet úszni, mintha egy Hummer limuzint bérelnénk, és még stílusosabb is. 
Limuzinok a keleti blokkból 4
A képekre kattintva még vár rátok egy-két meglepetés a galériában. Kattintsatok!