Köztudott, hogy a tűzoltók foglalkozása nagyon veszélyes és a legbátrabb emberek merik csak a lángok közzé vetni magukat egy tömlővel, ha már nincs más megoldás. Azonban nem mindig tűzesetekhez riasztják őket. Van amikor technikai segítséget kell nyújtaniuk baleseteknél vagy macskákat kell lementeni a fáról, de az árvízi munkálatokban is nagy segítséget nyújthatnak, ha már akkora a víz, hogy ellepi a házakat. 
Az alábbi videóban a fent említett árvízi mentésben segédkeznek a tűzoltók, néhol a víz egészen a szélvédő tetejéig ér. 

A helyszín Colorado, amerikai állam, ahol a múltheti esőzések miatt hatalmas árvíz tombol és rengeteg település került víz alá. Számos, külvilágtól elzárt területre még mindig nem jutottak el a coloradói árvízzel küzdő hatóságok, annak ellenére, hogy tudják, túlélők vannak ott. Több mint hatszáz embert keresnek, a halálos áldozatok száma pedig nyolcra emelkedett múlthét óta.
Legalább 1700 lakóház semmisült meg – legtöbbjük Larimer megyében -, és 16 300 megrongálódott az első becslések szerint. Coloradónak már 17 megyéjét nyilvánították katasztrófa sújtotta területté, és csaknem 12 ezer állampolgár otthonát kellett kiüríteni. Egyes területeken olyan sok eső esett, amire 70 éve nem volt példa. A keresési és mentési akciókat 20 helikopter segíti és a nemzeti gárdát is bevonták. Colorado államban 1976 óta nem volt ilyen súlyos áradás.
A következő videó nem a coloradói áradásokról készült, de nagyon jól mutatja, hogy egy tűzoltóautó még akkor is képes megközelíteni a mentési helyszínt, ha az autónak már csak a teteje látszik ki a vízből. 

forrás: MTI