A versenypilóták manapság már inkább hasonlítanak egy mesterséges intelligenciával ellátott robothoz, mint halandó emberhez. Pontosak, precízek, a hibaszázalékuk minimális és gyorsabban reagálnak, mint egy 8 magos processzor.
Vegyük például a mindössze 20 éves Forma-2-es pilótát, Dino Zamparellit, aki 2012-ben Spa-Francorchamps-ban olyan elkerülési manővert mutatott be, hogy tuti percekig tátva marad a szád, ha megnézed. 
Az esős versenyek mindig nagyon veszélyesek, a pilóták szinte semmit nem látnak az előttük haladó vízfüggönyétől. A videón szereplő fiatalember hiába volt felettébb ügyes, 240 km/órás sebességről lassítva kerülte el az ütközést és a szalagkorlátot is, mégis büntetést kapott, mert ezt a manővert előzésnek titulálták a biztonsági autós fázis alatt. Így szegény Zamparelli pár rajtkockával hátrábbról kezdhette a következő versenyt. 
Kerestem egy másik felvételt is, hogy az első mondatomban leírtakat bizonyítsam. Itt egy raliversenyzőt tréfál meg egy vélhetően rossz helyen parkoló autó.