Tény, hogy a részeg ember nem gondolkozik reálisan. Elveszti az ítélőképességét és olyan dolgokat tesz, amiket egyébként kétszer is meggondolna. Egy igazán remek példa erre az a pár fiatal, akik a franciaországi Pontivy reptérre látogattak el, hogy megnézzék az ott megrendezett motoros kaszkadőr show-t. 
Azonban a srácok az ideiglenes, a mezőn kialakított parkolónál nem nagyon jutottak tovább, nyugodtan elkezdtek grillezni és iszogatni. Tűzmanónak sem kellett több, azonnal kipattant a száraz fűre és lángtengerré változtatta a parkolót.
A tűz alig 5 perc alatt elérte az autókat és a lángok azonnal munkához láttak, 64 autót égettek porig. A nagyjából 1500 nézőből szerencsére senki nem sérült meg, pedig nagy volt a pánik és a rohangálás, mikor megindult mindenki, hogy mentse a menthetőt. A meggondolatlan fiatalok akár 2 év börtönre is számíthatnak. 
Itt egy hasonlóan szerencsétlen eset, ahol ugyan nem keletkezik nagy kár és csak egy autóról van szó, de mikor a fiú megpróbálja elfújni a tüzet, amit a motorból kiszivárgó benzin okozott, na ott kiszabadult belőlem egy könnyfacsaró röhögés. Az pedig már csak olaj volt a tűzre (szó szerint), hogy a benzines kanna is az autó ablakában van és véletlenül kilocsolja a szerencsétlen. 
Az autó egyébként egy Mazda Miata, amibe egy Chevy blokkot próbál meg beszerelni a 23 éves lelkes “autószerelő”.