A nyolcvanas évek elején bizonyára sokan álmodoztak az 1969-es Dodge-ról, ami a hazánkban is vetített Hazárd megye lordjai tv-sorozat főszereplőjévé nőtte ki magát, köszönhetően a Duke fivérek kalandos életének. Főleg látványos, lassított ugratásairól volt híres az amerikai izomautó és az igazság pallosaként szolgált Hazzard megyében, az amerikai Georgia államban, legalábbis a sorozat szerint. Nem más ő, mint Lee Tábornok, egy egyedi festéssel ellátott Dodge Charger.

Lee Tábornok akarok lenni! 2

A sorozat utolsó része után húsz évvel, 2005-ben elkészült a moziváltozat is, olyan híres színészek szereplésével, mint Burt Reynolds vagy Seann William Scott (Amerikai  pite, Stifler). A legendás 01-es autó természetesen ebben a filmben is szerepet kapott.

Lee Tábornok akarok lenni! 3

Lee Tábornok a sorozat és a film védjegyévé vált, így nem csoda, hogy rengeteg rajongó szeretné saját garázsában tudni a ’69-es Chargert, de mivel az eredeti példányért nagyon kemény összeget kellene kicsengetni, – feltéve ha tulajdonosa megválna tőle, ugyanis 2007-ben egy internetes árverésen 10 millió dollárért (körülbelül 2,2 milliárd forintért) vásárolta meg – így maradnak a különböző replikák.

A másolatok között is akad egy-kettő, amik jobban jártak volna, ha megmaradnak a tulajdonos fejében, viszont vannak egész mókás és szép megoldások, még ha el is tértek az eredeti modelltől.

Ez a BMW E30-ból faragott replika első osztályú módon mutatja be, hogyan szokott Lee Tábornok szárnyalni a levegőben. 

Fiat 500

Lee Tábornok akarok lenni! 4

Lexus LS 400

Lee Tábornok akarok lenni! 5

Vespa T5

Lee Tábornok akarok lenni! 6

Cadillac limuzin

Lee Tábornok akarok lenni! 7

Honda Civic

Lee Tábornok akarok lenni! 8

Reliant Rabin

Lee Tábornok akarok lenni! 9

Citroën BX

Lee Tábornok akarok lenni! 10

Suzuki X90

Lee Tábornok akarok lenni! 11

Volkswagen Polo Coupé

Lee Tábornok akarok lenni! 12

A végére tartogattam a habot a tortára, nézzük meg, hogyan ugart egy vérbeli profi. Lee Tábornok összes, a sorozatban szereplő ugrása egy videóban.