Nektek van biztosításotok az autóra természet okozta károk ellen? Bizony nem árt megfontolni a dolgot, mondjuk CASCO formájában, hiszen torokba gombócot szorító érzés, amikor az időjósok jégesővel és vörös riasztásokkal tartják rettegésben az országot, nekünk pedig csak egy lakótelepi parkoló 5×3 méteres kockája jutott, fedél nélkül. Mikor pedig félelmünk valóságos rémálommá válik, az ilyen. 
A természet nem viccel, büntet ha kell 3
Azonban eszünkbe villanhat, hogy gyorsan keresünk egy terebélyes fát és beállunk alá, hátha csökkenti a lombkorona a jégdarabok becsapódási sebességét. Ez ötletnek nem rossz, de hagyjuk meg ezen a szinten, hiszen mikor kőkeménnyé fagyott esőcseppek hullnak, általában a szél is piszok erős, és könnyedén sokkal nagyobb kárunk keletkezhet. Íme a példa. 
A természet nem viccel, büntet ha kell 4
A természet nem viccel, büntet ha kell 5
A természet nem viccel, büntet ha kell 6
A természet nem viccel, büntet ha kell 7
Itt még nincs vége, erős viharban számos veszély fenyeget minket akár útközben is. Az egyik ilyen akárhol megtörténhet, el sem kell hagyni az országhatárt. Ez nem más, mint a villámcsapás. 
Villámlás idején az autó a legbiztonságosabb hely, ahol lehetünk. A zárt jármű Faraday-kalitkaként funkcionál: fémből készült, külső elektromos erőtér nem hatol be rajta és mivel sem mágneses tér, sem elektromos tér nincs a belsejében, a bezárt autóban ülő emberek biztonságban vannak. Éppen ezért villámláskor kevésbé hatékony védelmet nyújt a vászontetős jármű. Ha bent ülünk, fontos, hogy ilyenkor zárjuk be az ablakokat és ne érintsük meg a fémvázat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy autókban nem keletkezhet kár, mert bizony ilyen erőhatások nem maradnak nyom nélkül.  Itt a példa videó formájában. 
Hurrikánok és tornádók szerencsére minket nem fenyegetnek, de a tengerentúli országok és az óceán partján lévő városok joggal rettegnek a természet e pusztító szörnyetegeitől. Gondoljuk csak a 2005-ös Katrina hurrikán tombolására, ami New Orleansban és környékén okozott hatalmas károkat. De a szárazföldeken kialakuló tornádók is nagyon veszélyesek.
A természet nem viccel, büntet ha kell 8
Egy közepes erejű, F1-F2-es besorolású tornádónak (250 km/órás sebességgel) nem okoz nehézséget a levegőbe emelni 500-800 kilogrammos tárgyakat. De egy F4-es pusztító erejű tölcsér, ami akár 420 km/órás sebességgel is foroghat, Matchboxként pördít meg egy kamiont is, szerelvénnyel együtt. A legerősebb tornádó F5-ös szintű, ami az elképesztő kategóriába tartozik és 510 km/órára képes. Eddig összesen két 5-ös szintűt jegyeztek fel, a legutóbbit Parkersburgban (Iowa államban) 2008. május 25-én, ami a fél várost letarolta.
Még egy tehervonat sem tud ellenállni az erős szélnek. 
A napokban már volt téma nálunk a hegyomlás és egy eddig számomra ismeretlen veszélyforrás, a nap által okozott deformálódás. Nem viccelek, Londonban az egyik felhőkarcoló ablakairól a közeli parkolóba visszaverődő napsugár olvasztotta meg a Jaguar elemeit. 
A természet nem viccel, büntet ha kell 9
A természet nem viccel, büntet ha kell 10
És pár igen komoly sziklaomlás.