Még jóval azelőtt, hogy divatba jött volna a világ igazán gazdag országaiban, hogy a rendőrségek sportautókat állítsanak szolgálatba – hiszen azok elől elég nehéz elmenekülni, vagy csak azért mert szimplán volt pénzük beszerezni a flottába őket -, Rómában már a 60-as évek elején Ferrarival üldözték a rosszfiúkat.

A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 1
A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 2

A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál

A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál

A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 8
A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 9
A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 10
A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 11
A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 12
Fotó megosztása:
A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 13

Az 1960-as években olyannyira jól kordában tartották az olasz fővárosban a bűnözést a rend bátor őrei, hogy Olaszország elnöke megegyezett Enzo Ferrarival, hogy a rendőrök szorgalmas munkájáért jutalmul két  12 hengeres, 1962-es Ferrari 250 GTE-t állítsanak szolgálatba Rómában a mobil egységeknek.

A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 14 A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 15

A 3 literes V12-es, 237 lóerős GTE elég volt ahhoz, hogy a törvényen kívüliek elkezdjenek aggódni. Sajnos ma már csak az egyik autó van meg a kettőből, ami 6 éven keresztül szolgált a rendőrség színeiben.  A rendőrtiszt, aki vezette az autót, annyira ügyesen végezte a dolgát, hogy lenyűgözte vezetési tudásával magát Enzo Ferrarit is, aki egy versenyzői ülést ajánlott fel neki, de a tiszt visszautasította a megtisztelő ajánlatot és tovább üldözte a bűnt a Pininfarina által tervezett Ferrarival.

Volt egy nagyon híres esete a fekete autónak, mikor a Rómában található Spanyol lépcsőn leszáguldva vettek üldözőbe egy menekülő bűnözőt. Szegény autó mit kaphatott ott?

A legkirályabb rendőrautó, amit valaha láttál 16