Most ünnepli a Porsche 911 az 50. szülinapját, erről egy remekbe szabott cikkben meg is emlékeztünk már. Ez alatt a fél évszázad alatt rengeteg dolog történt a modellel, amit szinte lehetetlen egy anyagban összegyúrni, így én most megkerestem a német sportkocsi legszínesebb példányait. 
Talán a világ legjobb vagy inkább legsokoldalúbb sportautójáról van szó, művészek tömegeit ihleti meg a forma és tulajdonosok tucatjai szeretnének valami egyediséget belecsempészni az autóba – mintha egyébként nem lenne eléggé az -, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy saját ízlésvilágukhoz igazítani Porschéjüket. 
Az Észak-Kaliforniában élő művész, Zio Ziegler festette a bonyolult mintázatokat erre a 911-re, mégpedig, hogy a saját képességeit tesztelje és tökéletesítse. A művész saját trójai falójának nevezte az alkotást, hiszen aki meglátja ezt az autót, azt gondolhatja, hogy onnan jön a művészet, ahonnan a legkevésbé számítana rá. 
Porschék karneváli ruhában 1
Porschék karneváli ruhában 2

Porschék karneváli ruhában

Porschék karneváli ruhában 23
Porschék karneváli ruhában 24
Porschék karneváli ruhában 25
Porschék karneváli ruhában 26
Porschék karneváli ruhában 27
Porschék karneváli ruhában 28
Porschék karneváli ruhában 29
Porschék karneváli ruhában 30
Porschék karneváli ruhában 31
Porschék karneváli ruhában 32
Porschék karneváli ruhában 33
Porschék karneváli ruhában 34
Porschék karneváli ruhában 35
Porschék karneváli ruhában 36
Porschék karneváli ruhában 37
Porschék karneváli ruhában 38
Porschék karneváli ruhában 39
Porschék karneváli ruhában 40
Porschék karneváli ruhában 41
Porschék karneváli ruhában 42
Fotó megosztása:
Porschék karneváli ruhában 43
Porschék karneváli ruhában 44
Janis Joplin Poschéje szintén megér pár gondolatot. Janis 3500 dollárért vette az 1965-os Porsche 356 Cabriot 1968 szeptemberében, Beverly Hills-ben. Az autó eredetileg osztriga fehér színű volt, azonban Janis több drámaiságra vágyott és barátja, Dave Richards varázsolt az autónak pszichedelikus dizájnt.
Porschék karneváli ruhában 45
Porschék karneváli ruhában 46
Porschék karneváli ruhában 47
5 hónappal Janis halála után 1970-ben, a család odaadta az autót Janis menedzserének, Albert Grossmannek. New Yorkba szállította ahol látványosságként szolgált. 1973-ban a színes cabrio visszakerült Joplinékhoz, akik mint családi autó használták. Az évek alatt hétszer restaurálták. Jelenleg a Rock and Roll Hall of Fame múzeumban van elhelyezve.
Porschék karneváli ruhában 48
Állítólag Moszkvában új trend hódít, mégpedig a felni festés. Úgy gondolják a tehetős orosz autótulajdonosok, hogy már elavult dolog az egész autót egyedi színűre varázsolni, így csak a kereket festik be, mint például ezen a Porschén. Nektek bejön?
 Porschék karneváli ruhában 49
Porschék karneváli ruhában 50
Egy újabb káprázatosan színes alkotás Floridából. A Champion Motorsport megbízásából készítette el a neo-pop művész, Romero Britto ezt a merész dizájnt. Elég feltűnő nem igaz? 
Porschék karneváli ruhában 51
Nagy divat manapság, hogy egész autókat vonnak be arannyal, és nem képez kivételt ez alól a Porsche sem. A 996-os Turbo Cabriolet színarany plaketteket kapott, így az értékét 433 000 dollárra (97 millió forintra) növelte a 20 kilónyi díszítés. Természetesen az autó egy gazdag orosz úriemberé és egy jól ismert, szintén orosz művész, Denis Simachev tervezte és kivitelezte a projektet.
Porschék karneváli ruhában 52
Porschék karneváli ruhában 53
végül pedig két teljesen krómozott modell. Egy kék színben pompázó Cayenne és egy brutális 20 colos Forgiato Palaro felnikkel ellátott 997-es Japánból. 
Porschék karneváli ruhában 54
Porschék karneváli ruhában 55
Porschék karneváli ruhában 56
Porschék karneváli ruhában 57
Porschék karneváli ruhában 58
Porschék karneváli ruhában 59