Most ünnepli a Porsche 911 az 50. szülinapját, erről egy remekbe szabott cikkben meg is emlékeztünk már. Ez alatt a fél évszázad alatt rengeteg dolog történt a modellel, amit szinte lehetetlen egy anyagban összegyúrni, így én most megkerestem a német sportkocsi legszínesebb példányait. 
Talán a világ legjobb vagy inkább legsokoldalúbb sportautójáról van szó, művészek tömegeit ihleti meg a forma és tulajdonosok tucatjai szeretnének valami egyediséget belecsempészni az autóba – mintha egyébként nem lenne eléggé az -, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy saját ízlésvilágukhoz igazítani Porschéjüket. 
Az Észak-Kaliforniában élő művész, Zio Ziegler festette a bonyolult mintázatokat erre a 911-re, mégpedig, hogy a saját képességeit tesztelje és tökéletesítse. A művész saját trójai falójának nevezte az alkotást, hiszen aki meglátja ezt az autót, azt gondolhatja, hogy onnan jön a művészet, ahonnan a legkevésbé számítana rá. 
Porschék karneváli ruhában 3
Janis Joplin Poschéje szintén megér pár gondolatot. Janis 3500 dollárért vette az 1965-os Porsche 356 Cabriot 1968 szeptemberében, Beverly Hills-ben. Az autó eredetileg osztriga fehér színű volt, azonban Janis több drámaiságra vágyott és barátja, Dave Richards varázsolt az autónak pszichedelikus dizájnt.
Porschék karneváli ruhában 4
Porschék karneváli ruhában 5
Porschék karneváli ruhában 6
5 hónappal Janis halála után 1970-ben, a család odaadta az autót Janis menedzserének, Albert Grossmannek. New Yorkba szállította ahol látványosságként szolgált. 1973-ban a színes cabrio visszakerült Joplinékhoz, akik mint családi autó használták. Az évek alatt hétszer restaurálták. Jelenleg a Rock and Roll Hall of Fame múzeumban van elhelyezve.
Porschék karneváli ruhában 7
Állítólag Moszkvában új trend hódít, mégpedig a felni festés. Úgy gondolják a tehetős orosz autótulajdonosok, hogy már elavult dolog az egész autót egyedi színűre varázsolni, így csak a kereket festik be, mint például ezen a Porschén. Nektek bejön?
 Porschék karneváli ruhában 8
Porschék karneváli ruhában 9
Egy újabb káprázatosan színes alkotás Floridából. A Champion Motorsport megbízásából készítette el a neo-pop művész, Romero Britto ezt a merész dizájnt. Elég feltűnő nem igaz? 
Porschék karneváli ruhában 10
Nagy divat manapság, hogy egész autókat vonnak be arannyal, és nem képez kivételt ez alól a Porsche sem. A 996-os Turbo Cabriolet színarany plaketteket kapott, így az értékét 433 000 dollárra (97 millió forintra) növelte a 20 kilónyi díszítés. Természetesen az autó egy gazdag orosz úriemberé és egy jól ismert, szintén orosz művész, Denis Simachev tervezte és kivitelezte a projektet.
Porschék karneváli ruhában 11
Porschék karneváli ruhában 12
végül pedig két teljesen krómozott modell. Egy kék színben pompázó Cayenne és egy brutális 20 colos Forgiato Palaro felnikkel ellátott 997-es Japánból. 
Porschék karneváli ruhában 13
Porschék karneváli ruhában 14
Porschék karneváli ruhában 15
Porschék karneváli ruhában 16
Porschék karneváli ruhában 17
Porschék karneváli ruhában 18