Kína a kíváncsi emberek legjobb táptalaja. Amennyiben szeretnél valami érdekeset vagy furcsát látni biztos, hogy nem vetődsz árnyékra, ha a népköztársaságban kezdesz kutakodni, hiszen csak Hongkongban majdnem 7 millió ember él, úgyhogy szép számmal akadnak közöttük, akik két csípős leves elfogyasztása közben valami kreatívabb produktumot is képesek előállítani, mint tornacipőt. 
Nézzük csak például a 65 éves Ding Shilu-t, aki saját kezűleg készített el egy repülőnek látszó tárgyat.
Meghökkentő kínai szerkezetek 1
Meghökkentő kínai szerkezetek 17
A képen éppen az látható, ahogyan a próbarepülésre készülnek az 5 méter hosszú, 4,5 méter széles motorokból és elektromos kerékpár alkatrészekből összerakott géppel. A projektet négy évvel ezelőtt kezdte el és összesen 327 dollárt (73 500 forintot) emésztett fel. 
Zhang Wuyi egy dupla üléses tengeralattjáróval lepte meg magát, amit először csak egy medencében próbált ki a Wuhen hajógyár mellett. 
Meghökkentő kínai szerkezetek 18
A 37 éves Hubei tartományban élő farmer azért készítette el ezt a vízi járművet, hogy segítségére legyen a tengeri uborka betakarításban, amik 20-30 méterre a vízfelszín alatt találhatóak. A mini Nautilus 10 órát képes lent maradni. 
A pekingi földművelő Wu Yulu, egy robotot készített, amivel a környéken szokott közlekedik. Végül is ez is megoldás lehet, ha kímélni szeretnénk a lovakat vagy más igás jószágunkat. A férfi egyébként már 11 éve foglalkozik különböző robotok elkészítésével.
Meghökkentő kínai szerkezetek 19
Egy nő utazik Li Yongli kínai feltaláló egykerekűjén. A találmányt először 2004 februárjában mutatták be a sajtónak. 
Meghökkentő kínai szerkezetek 20
A Kínában élő Abulajon egy szennyvíztisztító telepen dolgozik, és egy évet töltött azzal, hogy elkészítse a 300 kilós, 4,3 méter magas motorkerékpárt. A hatalmas kerekekkel megáldott cirkáló 40 kilométeres óránkénti sebességre képes és 1300 dollárba (300 ezer forintba) került megvalósítani. 
Meghökkentő kínai szerkezetek 21
Lei Zhiqian egy csónakbiciklin csapatta a Jangce egyik mellékágán 2010-ben. A kerékpár aljára nyolc üres tartály került és a hátsó kerekek küllőit lapátokra cserélte. A fiatal feltaláló azt reméli, hogy találmánya befut a piacon. Ezt én is szívből kívánom! 
Meghökkentő kínai szerkezetek 22
A kellő ügyességgel és kreativitással megáldott Shu Mansheng a föld felett lebeg házi tervezésű repülőkarikájával. Az acélból készült vázhoz 8 darab motorbicikli blokk van erősítve és a próbarepülés során sikerült 10 másodpercig, 1 méter magasan lebegnie a föld felett. Megépítésének költsége 3135 dollár volt. (700 000 forint)
Meghökkentő kínai szerkezetek 23
Ki mernétek próbálni valamelyiket?