Többször is írtunk már arról, hogy a celebek bizony nem vetik meg a kőolajszármazékok több száz lóerős, pokolian drága luxusautókban való elégetését, és képesek akár több tucat vagy több száz járműből álló gyűjteményeket felhalmozni, mit sem törődve a környezetvédelemmel.
Azonban akadnak a mérleg másik oldalán jó páran, akik próbálják kompenzálni “kollégáik” környezettékozló életmódját, és egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy olyan autóval járjanak, aminek a közvetlen károsanyag-kibocsátása közelebb esik a nullához, mint mondjuk egy Bugatti Veyroné, ami 12 perc alatt képes elfogyasztani egy teli tankot, és 574 g/km a CO2 kibocsátása.

George Clooney

A Vészhelyzettel befutott és a 2011-es nagy sikerű Utódokkal kiteljesedett színész bizony egy nem akármilyen elektromos sportautó egyikének a tulajdonosa. 
A Tesla Roadster számos benzinnel működő vetélytársát lepipálja. A háromfázisú, négypólusú elektromotor 248 lóerőt küld az aszfaltra. Hátsókerékhajtású, középmotoros, 1220 kg-os súlyából kb. 400-450 az akkumulátoré, melynek feltöltési ideje három és fél óra, becsült élettartama 160000 kilométer. Az ára 22 millió forint.

Arnold Schwarzenegger

Mi más is illene az egykori body builder és volt amerikai kormányzóhoz, mint egy Hummer, na de nem akármilyen.
Sztárok, akik zöldben utaznak 3
Bizony ez egy egyedi hidrogénnel működő verzió. Maga Arnold készíttette egyik kampányához, melyben a környezetbarát közlekedésre hívta a fel a figyelmet Kalifornia államban. Azonban van még a híres színész-politikusnak egy Tesla Rodstere is, méghozzá a 10. darab az eddig eladott 560-ból.

Toyota Prius

Szándékosan nem neveztem meg külön egy személyt, aki ilyen hibrid Toyotával jár, ugyanis ez az egyik legnépszerűbb autó a sztárok körében. Több mint 70 hollywoodi híresség birtokol ilyen autót, többek között Calista Flockhart, Natalie Portman, Jeff Goldblum, Miley Cyrus, Will Ferrell, David Duchovny, Selma Hayek, Tom Hanks Jennifer Aniston és Julia Roberts. 
Sztárok, akik zöldben utaznak 4
Többségük lehet csak divatból vásárolta meg, de ez a lényegen nem változtat, hogy ha ilyennel járnak máris többet tettek a környezetért, mint gondolnák. A Priust hazánkban közel 8 milliós alapáron kaphatjuk meg és 2013 júniusi adatok szerint, világszerte már több mint 3 milliós darabot értékesítettek.

Daryl Hannah

Sztárok, akik zöldben utaznak 5
Az 1983-as Chevy El Caminot biodízeles üzemre alakították át, ugyanis Daryl nem szeretne hozzájárulni az olajért folytatott háborúhoz semmilyen formában, ráadásul ez így sokkal tisztább égést produkál, mint bármelyik más fosszilis üzemanyag. 

Jay Leno

A híres talk show sztárnak több száz autóból álló gyűjteménye van, de az Ő gondolkodása is sokat változott az elmúlt években. Na ez nem azt jelenti, hogy egy nagy lakattal lezárja garázsát és soha többé nem áll ki onnan egy kocsival sem, hanem egy Chevy Voltot használ munkába járáshoz, és vélhetően a benzinár emelkedése sem érinti túl érzékenyen, mégis villannyal jár.
Sztárok, akik zöldben utaznak 6
A Chevrolet által elvégzett felmérés kimutatta, hogy az átlagos Volt tulajdonos havonta egyszer tankolja tele autóját, és körülbelül 1500 kilométert tesz meg két tankolás között. Ára 10 millió magyar forint környékén mozog. 2012-ben az év autójának választották.