Autós berkekben a Zagato név szinte ugyan olyan elismerést vívott ki magának, mint a Pininfarina, a Berton vagy az Italdesig, holott jóval kisebb az olasz formatervező stúdió, mint az imént felsorolt három legendás cég. 
Azonban sajnos önálló, családi vállalkozásként nem tudtak fennmaradni, így 2011-ben kénytelenek voltak egy orosz tulajdonban lévő angol cégnek, a Coventry Prototype Panels-nek eladni szeretett autódizájnok tervezésével foglalkozó vállalkozásukat. A cég utolsó önálló munkája az Aston Martin V12 Zagato volt. 
Pár napja pedig a Zagato egyik korai gyöngyszeme került fel az eBayre, egy Alfa Romeo 1600 Junior Zagato, 35 000 dolláros áron. (7,8 millió forint)
Alfa Romeo Zagato keresi szerető gazdáját 3
Rengeteg autó van, amelyeknek karcsú vonalai múzsaként csábítanak el és vékony fa kormánykerekeit érintve olyan érzésünk támad, mintha egy darab mennyországot szorongatnánk, de különösképpen igaz ez az olasz gyártmányokra. 
Alfa Romeo Zagato keresi szerető gazdáját 4
A képeken látható mestermű, az 1970-es Spider platformjára épült és az erőforráson sem változtattak, megmaradt az 1600 köbcentis motor. Ez a 287. darab ebből az Alfából, ezt bizonyítja az autón található sorozatszámozás is.
Alfa Romeo Zagato keresi szerető gazdáját 5
Ha hihetünk az eladó leírásának, akkor egy eredeti modellről beszélhetünk, ami kifogástalan, működőképes állapotban van, még a gyári papírjai is megvannak.
A képeket nézegetve, valóban remek állapottal bír az Alfa, így simán megérhet majdnem 8 millió forintot.
Alfa Romeo Zagato keresi szerető gazdáját 6