A Vertu mindig is a prémium minőséget képviselte a mobiltelefonok között és azzal, hogy megalkották a Ferrari F12 Berlinetta ihlette limitált darabszámú készüléket, iszonyat magasra tették a lécet. 
A nemrég még Nokia kezekben lévő cég mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobban emlékeztessen a mobil az F12-es Ferrarihoz. Látszólag az anyagválasztással és formatervezéssel nem lőttek mellé, a készülék háza a Berlinettában is megtalálható Alutex anyagból készült, és az akkumulátor fedőlapja az autó üléseihez használt bőrből varródott. 
Telefon egy autó áráért 3
A 8 megapixeles kamera az F12 hátsó lámpáihoz hasonló keretet kapott, és természetesen nem hiányozhat az ágaskodó lovacska sem a mobiltelefonról. Kapott még egy gyémánt keménységű DLC bevonatot is a készülék, hogy ezzel óvják a kisebb-nagyobb sérülések ellen. Hiszen elég kellemetlenül érintené a boldog tulajdonosakat, ha a 3,5 millió forintos mobil összetörne. 
Telefon egy autó áráért 4
A Ferrari telefon hardveres felszereltsége erősnek mondható. 1,7 GHz-es kétmagos Qualcomm processzorral, 64 GB-os belső tárhely és az NFC szabvány támogatással rendelkezik. Máskülönben a 3,7 colos és 800×480 pixel felbontású kijelző és a 4.0-ás Andoroid Ice Cream Sandwich operációsrendszer egy picit már elavultnak mondható egy ilyen kategóriában. Mondjuk a Vertu vásárlóinak soha nem az volt fontos, hogy mit tud a telefon, inkább a presztízs számít, amit képvisel. 
Telefon egy autó áráért 5
És íme a Ferrari F12 Berlinetta, aminek a mintájára a telefon készült. Az autó ára 62,7 millió forint. 
Telefon egy autó áráért 6