A nyár utolsó heteit tapossuk, és így a végére eléggé be is keményített az időjárás ezzel a 40+ fokos hőmérséklettel. Most már lehet késő szállások után kapkodni, ha még nem voltunk nyaralni. De egy jó kempingben biztos, hogy szívesen látnak az év minden napján, még főszezonban is. 
Azonban mi van akkor, ha nincs kemping, de más sem, ahol meg tudnánk húzni magunkat éjszakára? Mondjuk egy szafari túrán? Az autóban iszonyat kényelmetlen aludni, szóval kell valamilyen megoldás, ami kényelmes és biztonságos. A sátrat nem szívesen raknánk a földre, mert rengeteg vadállat, rovar meglátogathat minket az éjszaka folyamán, így jobb a békesség alapon elkezdünk gondolkozni.
Erre az esetre lehetséges alternatíva egy tetősátor, amit természetesen akkor tudunk csak használni, ha van tetőcsomagtartó az autónkon. Bármilyen autóra fel lehet szerelni aminek van teteje, bár egy alacsonyabb személyautónál lehet, nincs sok értelme. Az oroszlánok simán bekukkantanak egy falatra, ha mondjuk egy Accord kombira csapjuk fel az instant lakhelyünk. 
A sátor fekvő felület 2,4×2,4 méter, magassága 1,3 méter, így elegendő hely van benne 2 személynek. Opcionálisan kapható hozzá egy alsó sátorrész is, ahová be tudjuk pakolni a cuccainkat, ha netán eleredne mondjuk filmezés, fotózás vagy csak szimplán reggelizés közben az eső.
Félsz az állatoktól? Sátorozz a tetőn 3
A sátor rip-stop vászonból készül, puliuretán burkolattal és minden varrás tömítve van így a beázás csak cunamik alkalmával lehetséges. A váz 25mm vastag eloxált alumínium, és az aljában beépített  matracok vannak. 
Félsz az állatoktól? Sátorozz a tetőn 4
A sátor tárolója UV álló, laminált PVC fóliával van bevonva, ami nem csak az eső, hanem az erős napsugárzás ellen is védi éjszakai lesünket.
Félsz az állatoktól? Sátorozz a tetőn 5
Szóval ha természetfotózással foglalkozol, vagy csak egyszerűen imádsz utazni, de nem szívesen töltenéd az éjszakát a földön, akkor ez a sátor lehet a megoldás. Persze ha figyelembe vesszük a 330 000 forintos árát, a kempingbe járó családok nem fognak azonnal ugrani és venni egyet. Hiszen ennyiből simán kijön – akár két idény – balatoni nyaralás hazai viszonylatban az egész családnak, ebben a sátorban pedig maximum ketten férnek el.