Ezt az érdekes és aranyos fából készült járgányt még véletlenül sem egy autógyártó cég készítette, hanem egy kis japán bútorgyár, a Sada-Kenbi. A “Maniwa” fantázianévre hallgató kisautó három kerekű és három utas szállításra alkalmas. Az egész autó 95%-a teljesen fából készült, méghozzá kézzel gyártották. Látszik is, hogy szorgos, precíz japán kezek alkotta munka.
A sportkocsi 80km/órára képes, természetesen csak egy utassal, de aki egy ilyet megvásárol 9,9 millió forintos áron, annak inkább a dizájn és a kivitelezés a lényeg, nem pedig az, hogy kétszázzal repesszen a kertvárosban. Az ajtók pont úgy nyílnak mit egy Lamborghiniben és az irányítást egy motorbicikli kormányával oldották meg, ahol a markolat szintén fából van.  Az érdeklődés elég nagy volt Japánban az autó iránt és egyre több megrendelés fut be a céghez.
A kormány is fából van természetesen!

A kormány is fából van természetesen!

Egyetlen egy videót találtam a kis Maniwaról, amiben mozgókép is van, de sajnos teljesen japán, még angol felirat sincs rajta. Azért ez is több mint a semmi, mert láthatjuk hogyan működik közlekedés közben.