Ezt az érdekes és aranyos fából készült járgányt még véletlenül sem egy autógyártó cég készítette, hanem egy kis japán bútorgyár, a Sada-Kenbi. A “Maniwa” fantázianévre hallgató kisautó három kerekű és három utas szállításra alkalmas. Az egész autó 95%-a teljesen fából készült, méghozzá kézzel gyártották. Látszik is, hogy szorgos, precíz japán kezek alkotta munka.
Párban szép az élet.
Párban szép az élet.

Fából készült japán sportautó

Fából készült japán sportautó

Párban szép az élet.
Felhajtható ajtók, mintha csak Lambo lenne.
Fából készült japán sportautó 13
Fából készült japán sportautó 14
Ez az ülés nagymamám hokedlijére emlékeztet.
A kormány is fából van természetesen!
Egy kis díszítő elem.
Fából készült felni. Egy kátyúban tuti nem deformálódik el, viszont széttörik.
Fotó megosztása:
Fából készült japán sportautó 19
A sportkocsi 80km/órára képes, természetesen csak egy utassal, de aki egy ilyet megvásárol 9,9 millió forintos áron, annak inkább a dizájn és a kivitelezés a lényeg, nem pedig az, hogy kétszázzal repesszen a kertvárosban. Az ajtók pont úgy nyílnak mit egy Lamborghiniben és az irányítást egy motorbicikli kormányával oldották meg, ahol a markolat szintén fából van.  Az érdeklődés elég nagy volt Japánban az autó iránt és egyre több megrendelés fut be a céghez.
A kormány is fából van természetesen!

A kormány is fából van természetesen!

Egyetlen egy videót találtam a kis Maniwaról, amiben mozgókép is van, de sajnos teljesen japán, még angol felirat sincs rajta. Azért ez is több mint a semmi, mert láthatjuk hogyan működik közlekedés közben.