London a hipergazdag közel-keletiek egyik kedvenc játszótere. A nyári hónapokat előszeretettel töltik az angol fővárosban, és természetesen nem emeletes busszal közlekednek. Ilyenkor magukkal hozzák kedvenc játékszereiket, a méregdrága szupersportautókat, hogy a szűk utcákon csigatempóban csorogva hörögtessék az 5-600 lóerős motorokat.

Ez magában még nem akkora baj, csakhogy Londonban él még 12,5 millió ember, akik közül páran nem nézik annyira jó szemmel a mérhetetlen vagyon efféle megnyilvánulását. Érzékeny a fülük, lelkükben birodalmi öntudat tombol, vagy egyszerűen nem elég az 535d kombi nyújtotta luxus. Nem vagyok társadalomtudós, a lényeg, hogy kialakult egy konfliktushelyzet, ami úgy tűnik szép lassan kezd elmérgesedni.

Pár napja egy sárga Ferrari 458 Italia Spider női sofőrje kapott tojást a nyakába, miközben London utcáin haladt. Ez talán minden országban könnyen érthető, nemzetközi jel a nemtetszés kifejezésére. Az anonim dobáló egész jól célzott, kár hogy magányos terror akciója nem jár eredménnyel, itt legfeljebb az autó kárpitját tisztító bevándorló melós fog szívni, amíg levakarja a sárgáját.


Második példavideónkban egy kerékpáros tart fel szánt szándékkal egy fekete Lamborghini  Aventadort. Kigurul az útra és komótosan tekerni kezd, amire a V12-es hirtelen hörgése ad választ. Ennek se volt sok értelme, de biztos jót tett a kétkerekű önérzetnek.


A feszültség, a fojtott düh valahol érthető. Akárhogy is védik az autórajongók a Lamborghinit, Bugattit, Ferrarit villantó playboyokat, ezek a srácok mindenhol kihasználják azt az öt másodpercet, ahol padlózni lehet. Ez pedig elég idő, hogy jóval száz fölé lendüljön a sebességmérő mutatója, és csak idő kérdése mikor történik komolyabb baleset.