Ha vérgonosz, bűngazdag gonosztevő lennék, az a fajta, aki ellen James Bondot szokás küldeni, most alighanem lángba borítanám teljes flottámat, hadd égjenek a drága pénzen vett vitorlások, süllyedjenek a tengerjáró motoros jachtok – vissza sem néznék, és talán a világhódítást is félretenném egy kis időre, hogy megszerezzem a Migaloot, a világ egyetlen, ma még nem is létező luxus-tengeralattjáróját. 

A Migaloo mindent tud, amire szükségem lehet: nyolc VIP lakosztály az átmenetileg elrabolt kémnők elhelyezésére, kétemeletes villa a magam szerény igényeinek kielégítésére, helikopter-leszálló, mert anélkül nem élet az élet, és középen egy hatalmas beach club party house vagy micsoda, uszodával, bárral és napozóágyakkal – privát strand, magánfalu és bűnközpont egyben. 
Persze mindezt egy gombnyomásra a víz alá süllyesztem, ha kedvem úgy hozza – egészen pontosan 240 méter mélyre, max. A Migaloo hermetikusan lezárható (vajon a medence is?), és megfelelő hajózási ismeretek birtokában tengeralattjáróként üzemeltethető. 
Hogy pontosan mivel, az nem egyértelmű, a meghajtásról ugyanis ugyanúgy nem értekezik a Motion Code Blue nevű fejlesztő konzorcium, mint a vételárról. Előbbinél pórias dízel-elektromos hajtást sejtünk, mert bár az atom-tengeralattjáró elegánsabb volna, egy privát nukleáris vízijármű aligha kaphatna engedélyt a föld bármely pontján (ugyanakkor, ha eleve a föld elpusztításán / meghódításán munkálkodom, miért kellene engedély bármihez?) 
A költségek feletti hallgatás szintén érthető: ez nem a rapper-milliomosok szintje. Nagyságrendileg annyit érdemes tudni, hogy egy hasonló méretű, 377 láb (115 méter) hosszú, Virginia osztályú haditengeralattjáró, amelynek méretei és merülési mélysége megegyezik a Migalooéval, bekerülési költsége 2,3 milliárd dollár, azaz durván 530 milliárd – félbillió! – forint. 
Na, ezért már érdemes szupergonosszá válni, nem?
video://www.youtube.com/watch?v=jv3BV98_yTU