Vészhelyzetben, árvíz esetén többségünk józanul cselekszik. Figyeljük a híreket, biztonságos helyre parkolunk autónkkal, nem indulunk feleslegesen a vízzel elöntött területek közelébe, kivéve ha önkéntesként segítenénk a védekezésben.

Viszont akad egy furcsán gondolkodó kisebbség, akik másképp látják a minket körülvevő világot. Ők veszélyérzet nélkül vágnak neki a bizonytalannak, ugyan, ez csak egy apró vízátfolyás, sekély pocsolya, lendületből meg lehet oldani.

Nos, néha szerencséjük van, és tényleg megússzák, máskor pedig pórul járnak, és autójukat eláztatva tanulják meg a keserves leckét.

Így tett a videón látható fehér Toyota sofőrje, aki vakmerően hajtott be a lezárt útszakaszra, és amortizálta le villámgyorsan autóját.


De akad sokkal nagyobb anyagi áldozatot követelő eset is, a felvételen szereplő Bentley tulajdonosa úgy érezte, hogy az úton jachtként ringatózó luxusgép az áradással is megbirkózik. Ő is tévedett.


Ilyen esetben a motorba kerülő víz mellett a felúszás a legnagyobb rizikó. Ha az autó elemelkedik a talajtól, már reménytelen a továbbhaladás. Viszont a magas össztömeg sokat javít a helyzeten, ahol egy személyautó biztosan elbukik, ott busszal még sikerülhet az átkelés.


Vannak akik hivatalból vakmerőek, ha egy tűzoltó megkülönböztető jelzéssel halad célja felé, akkor jobb ha a víz is félre áll!


Végül utoljára jöjjön a legjobb módszer. Krosszmotor nyélgázon! Ez a kombináció biztosítja a legmeggyőzőbb hatást, mivel fenék helyett a víz felszínén haladhatunk. Megfelelő tempó esetén meglepően sokáig, ha az egész Duna nem is, de egy nyugodt mellékág átszelhető ezzel az életveszélyes mutatvánnyal!