Az eBay autós részlegén a legkülönfélébb motorizált járgányokkal lehet találkozni, magyarokkal is. A Magyarországról az Egyesült Államokba exportált Zsiguli azonban már koncepciójában is nehezen felfogható. 

A hirdetés szövege szerint egy Budapesten élő, autók kivitelével foglalkozó amerikai állampolgáron keresztül jutott el Kaliforniába ez a 1980-as gyártású példány, nem egészen 43 ezer kilométerrel az órájában. 
Öröm olvasni, ahogy a kereskedő áradozik az autóról, és öröm nézni, hogy milyen szépen dolgoztak a becsületes magyar restaurátorok az autón, mielőtt kivitték volna Amerikába, hogy tisztes pénzért eladják. 
Az árverés harmincvalahány licit után a cikk írása pillanatában 6000 dolláron, azaz 1 380 000 forinton áll, de még nem érték el a (rejtett) minimálértéket. 
Az érdeklődés a jelek szerint annak ellenére hatalmas, hogy a kereskedő mindössze egy korábbi sikeres tranzakciót tud felmutatni az eBayen, ami nem jó belépő egy nagy értékű autó eladásához, de hát valahol mindenkinek el kell kezdenie. 
Az autónál is érdekesebb azonban a hozzá mellékelt, szemlátomást hiánytalan magyar paksaméta – az eredeti forgalmi engedély, a gépkönyv, a tankolási napló, a kötelező biztosítás igazoló szelvényei, a magyar elsősegély-doboz, 2 forint 20 filléres, rég lejárt kötszerrel. A Videoton rádiót is méltatnánk, de elcsuklik a hangunk…
A dunaújvárosi Pál Zoltán úr bizony gondos gazda volt, számon tartott minden költséget; és bizonyára büszke lenne, milyen sokra vitte Dezső, későbbi rendszáma alapján Cuppancs
Ott van kint, az ígéret földjén, még akár bármi is lehet belőle. Csak nehogy stretch limó legyen, azt a szégyent nem élnénk túl…