“Persze, vigyed csak!” – ha valakinek Ferrari parkol a garázsában, akkor ennél nagyobb ostobaság aligha hagyhatja el az ajkait. Egy Montreux-i férfinak saját kárán kellett megtanulnia, hogy ne kételkedjen ebben az axiómában. Barátja nyilván békés kódorgásra indult a 2002-es évjáratú 360 Modenával, de aztán a nyugodt szemlélődés kissé elfajult: kergetőzni kezdtek egy SL 600-assal az autópályán, és a Ferrari pünkösdi királya egy kanyarban elveszítette uralmát a 400 lóerős autó felett.

A sportkocsi lerepült az útról, átfordult a hossztengelye körül, és vászontetején landolt. A balesetben senki nem sérült meg; hogy mi történt a sofőrrel, miután a tulajdonosnak beszámolt a malőrről, arról már nem szólnak a jegyzőkönyvek.

Porrá zúzott luxusautók Svájcban 2


Nem kevésbé látványos módon amortizálta le (vélhetően édesapja) Porsche 911-esét egy 22 éves fiú Zürichben. A mutatványhoz ő egy közismert hatásfok-javítót: az alkoholt is bevetette. Hajnalban tartott hazafelé, vagy egy másik buliba, amikor hirtelen elé ugrott egy fatörzs, és akárhogy igyekezett, már nem tudta kikerülni. Az ütközés erejét jól mutatja, hogy nem csak az autó oldalát bontotta le teljesen, hanem a komplett blokkot is kitépte a helyéről. A híradás nem említ személyi sérülést, a becsapódás irányát elnézve piszok nagy mázlija volt a bent ülőknek.

Forrás: Wrecked Exotics