A közlekedés szabályai mindenkire érvényesek, egyenruhán innen és túl. Mégis világszerte akad olyan tányérsapkás, aki úgy érzi, a KRESZ számára nem csak bekapcsolt vészvillogóval engedékenyebb. Visszatérő témánk, nem egyszer rögzítettük hazánkban, Budapesten közlekedő járőrök szabálysértéseinek tucatjait, megpiszkálva ezzel ezt az igen kényes témát.

Mert hibázunk mi is, néha direkt vétünk, időt, előnyt nyerve a sodró forgalomban. Csakhogy a mezei autósnak az ilyen mutatványért súlyos büntetési csekket osztanak, de mi egyszerű polgárként hiába reklamálunk a szabálytalanul közlekedő rendőröknek.

Detroit külvárosában egy helyi autós másképp gondolta, és igen agresszív stílusban fejezte ki nemtetszését a biztonsági öv nélkül vezető rendőrnek. Az udvariasnak semmiképp sem mondható átkiabálásra, a lehúzódást követelő becsmérlő szavak nem értek el hatást, a járőr öv nélkül folytatta útját. A videóra érdekes mód reagált az internetes társadalom. A legtöbb hozzászóló a járőr oldalára állt, és felesleges, idióta erőlködésnek tartotta jelenetet, sőt egyesek simán bilincset adtak volna a heves civil reakcióért cserébe. 


Vitás felvétel, ennyi biztos, kérdés, hogy magyar szemmel hogy látunk egy ilyen szituációt. Nektek mi a véleményetek?