Oscar Monzón spanyol fotósnak különleges ötletet adott a világot eluraló fotózási mánia. Ma már mindenki mindenhol készít digitális képeket, de ugyanakkor sokan nem akarnak megjelenni mások felvételein.

Ez háttérmagyarázatnak elég karcsú, ha megtudjuk a részleteket. Oscar ugyanis simán lesifotósnak állt, ismeretlen idegenekről készít képeket, akik Madrid belvárosában autóznak. Egy hídon állva az alatta haladókat kapja le, és a nagy számok törvénye alapján természetesen akadnak igencsak érdekes képek is. Digitális lenyomatot készített már verekedő párról, drogot orrba szippantó sofőrről, vibrátort szorongató hölgyről is.

Szex, drog és verekedés az autóban 2 Egyesek sima kukkolónak tartják, de a művész állítása szerint csak emlékeztetni akar arra, hogy köztéren bárki készíthet fotókat. A vitaalapot az autó jelenti, hiszen ez általában saját tulajdonunk, otthon vagyunk benne, ezért viselkedésünk, habitusunk is más mint az utcán sétáló gyalogosnak. Az autósok felháborodása tehát érthető, a privát életterükről készült kép került így illetéktelen kezekbe, de a fotós által közölni próbált üzenet szintén érthető.

fotók: Oscar Mozón